Dodelijk ongeluk met bus vol Zweedse schoolkinderen

VIDEOBij een ongeluk met een bus, waarin vooral schoolkinderen zaten, zijn vanochtend in Zweden zeker drie doden gevallen. Ook zijn minstens 28 inzittenden gewond geraakt, van wie zeven ernstig.

De 52 schoolkinderen en zeven volwassen begeleiders waren vanuit het zuidwesten van het land op weg naar een skioord. De bus belandde in een greppel in de buurt van Sveg. Die plaats ligt ruim 400 kilometer ten noorden van de Zweedse hoofdstad Stockholm. Wie de slachtoffers zijn is nog niet bekendgemaakt door de autoriteiten, melden Zweedse media. Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren, maar vermoedelijk speelde de gladheid een rol. 

Gillen

Frederik Almqvist kreeg een telefoontje van zijn dochter Stina die de bus zat. ,,Ze gilde en gilde maar. Ik kan haar nog steeds horen.'' Vrienden van de schoolkinderen zijn bijeen gekomen op de Angskolan middelbare school in Skene om steun bij elkaar te zoeken. 

Volgens Goran Landgren, een priester van de nabijgelegen kerk, heeft het ongeluk voor veel ongeloof gezorgd binnen de gemeenschap.  Ook de Zweedse minister president Stefan Lofven heeft inmiddels gereageerd  ,,Het hele land is verslagen door dit ongeluk.'' 

Volledig scherm
Hulpdiensten op de E45 tussen Sveg en Fagelsjo waar het ongeluk plaatsvond. © EPA