Volledig scherm
Het Hood Aerodrome nabij Masterton, Nieuw-Zeeland. © Screenshot Google Maps

Doden door botsing vliegtuigjes vlak voor landing, helikopter ontsnapt aan klap

Twee vliegtuigjes zijn op elkaar gebotst terwijl ze allebei een regionale luchthaven in Nieuw-Zeeland naderden. Beide piloten kwamen door de klap om het leven.

Vier parachutisten aan boord van een van de toestellen waren net gesprongen voordat de crash gebeurde. Een helikopter die de luchthaven ook naderde, kon maar net voorkomen ook bij de botsing betrokken te raken.

Volgens de politie vielen beide toestellen na de botsing - omstanders spreken van een erg harde knal - direct naar beneden. Ze raakten iets ten zuiden van het kleine vliegveld nabij Masterton hard de grond. 

Volgens Nieuw-Zeelandse media moeten piloten die het vliegveld naderen via een gezamenlijke zender hun bewegingen doorgeven. Hoe de botsing heeft kunnen plaatsvinden wordt onderzocht. De politie heeft de identiteit van beide piloten nog niet bekend gemaakt. Eerst willen agenten de nabestaanden inlichten. 

De burgemeester van Masterton, Lyn Patterson, laat in een verklaring weten, dat de gebruikers van de kleine luchthaven een hechte gemeenschap vormen en dat ‘het ongeluk een grote impact heeft op die gemeenschap’.