De storm bij Ottawa in Canada vernielde onder meer elektriciteitspalen en -kabels, waardoor ook auto's beschadigd werden en vast kwamen te zitten.
Volledig scherm
De storm bij Ottawa in Canada vernielde onder meer elektriciteitspalen en -kabels, waardoor ook auto's beschadigd werden en vast kwamen te zitten. © AP

Dodental noodweer Canada loopt op tot acht, vele huishoudens zonder stroom

Nieuws/UpdateHet dodental als gevolg van de hevige onweersbuien in het oosten van Canada is gestegen tot ten minste acht. Dat hebben de Canadese autoriteiten zondag bekendgemaakt. De stormen, die zaterdagmiddag meer dan twee uur duurden en de kracht hadden van een tornado, lieten een spoor van vernieling achter in delen van Ontario en Quebec.

  1. Ocasio-Cortez beschuldigt twee hoge rechters VS van meineed: ‘Vijandige overname van instellingen’

    Oca­sio-Cor­tez beschul­digt twee hoge rechters VS van meineed: ‘Vijandige overname van instellin­gen’

    De Amerikaanse Democratische volksvertegenwoordiger Alexandria Ocasio-Cortez wil dat het Huis van Afgevaardigden een onderzoek instelt naar twee rechters van het Amerikaanse Hooggerechtshof die stemden voor de vernietiging van het arrest Roe versus Wade uit 1973. Volgens het congreslid hebben beide mannen tijdens de hoorzittingen in de Senaat in aanloop naar hun benoeming gelogen over hun opvattingen over het arrest.