Volledig scherm
De bus werd in tweeën gehakt door de passerende trein. © EPA

Dodental ongeluk met Franse schoolbus loopt op naar zes

Het aantal doden als gevolg van het ongeval met een schoolbus en een trein afgelopen donderdag bij Perpignan is opgelopen naar zes. Dat heeft het departement Pyrénées-Orientales gemeld. De slachtoffers zijn allemaal kinderen.

De trein botste bij een overweg tegen de achterkant van de bus. Dat gebeurde in Millas, bij Perpignan (in de Franse Pyreneeën). ,,Helaas is maandag een ander slachtoffer overleden'', meldden de regionale autoriteiten in het Zuid-Franse departement. Naast de zes doden vielen er achttien gewonden, op de chauffeur na allemaal kinderen tussen 11 en 17 jaar oud. Vijf gewonde kinderen verkeren nog in levensgevaar.

De bestuurster van de bus vertelde de politie dat de slagbomen open stonden. Onderzoek bevestigde dat. De Franse spoorwegmaatschappij SNCF liet weten geschokt te zijn. De exacte toedracht van het ongeval moeten nog worden onderzocht. 

Kinderslachtoffers

Het ongeval telt het op één na grootste aantal kinderslachtoffers bij verkeersongevallen in Frankrijk. Alleen bij een ongeval in Beaune in 1982 kwamen er meer kinderen om: toen overleefden 44 van hen het niet. Bij dat ongeval waren twee bussen betrokken.