Donald Trump (l.) bij een fazantenjacht in Iowa.
Volledig scherm
Donald Trump (l.) bij een fazantenjacht in Iowa. © REUTERS

Donald Trump jr. krijgt vergunning om grizzlybeer af te schieten in Alaska

Donald Trump Junior, de zoon van de Amerikaanse president en een fervent jager, heeft toestemming gekregen om in het noordwesten van Alaska te jagen op een grizzlybeer. Trump jr. zal binnenkort afreizen naar het dorp Nome nabij de Beringzee voor zijn favoriete tijdverdrijf.

De jacht op grizzlyberen is in Alaska aan vrij strenge regels gebonden én meestal zijn er veel meer geïnteresseerden dan dat er vergunningen beschikbaar zijn. In dat geval wordt er een soort loterij opgestart. ,,Over het algemeen krijgen we duizenden aanvragen. Wie wint, hangt puur af van geluk”, aldus Eddie Grasser van het vis- en jachtdepartement van Alaska tegenover persbureau Reuters.

Ditmaal bleek een loting echter niet nodig: er waren slechts drie aanmeldingen voor de in totaal 27 vergunningen die beschikbaar waren gesteld voor jagers van buiten de regio. Trump jr. was één van die drie, zo blijkt. Om te gaan jagen, moest Trump jr. nog wel 1.000 dollar (ongeveer 920 euro) toelatingsgeld en 160 dollar (148 euro) voor een tijdelijke jachtvergunning neertellen. In Alaska leven naar schatting ruim 30.000 grizzlyberen en bruine beren. 

  1. Italiaanse politici halen in advertentie vernietigend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Italiaanse politici halen in adverten­tie vernieti­gend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Een groep prominente Italianen roept Duitsland in een paginagrote advertentie op niet zo ‘benepen en egoïstisch‘ te zijn als Nederland bij het bedenken van een financieel antwoord op de coronacrisis. ‘De Nederlandse houding is in ieder opzicht een voorbeeld van het gebrek aan ethiek en solidariteit’, schrijven burgemeesters en gouverneurs vandaag in de Frankfurter Allgemeine Zeitung.