Volledig scherm
De beroemde krijtrotsen van Beachy Head zijn een drukbezochte toeristenlocatie. © Shutterstock

Drie lichamen gevonden op strand bij krijtrotsen aan Engelse zuidkust

De Britse politie heeft bij de beroemde kliffen van Beachy Head, een toeristische trekpleister in East Sussex, drie doden aangetroffen gevonden. Ze lagen op het strand van de populaire kustplaats. 

Kustwacht, politie en ploegen van het Royal National Lifesaving Institution (RNLI) werden gistermiddag opgeroepen naar Beachy Head. De drie lijken werden aangetroffen op het strand onderaan de kliffen.

De politie wil niet kwijt of het om een ongeval gaat of dat het overlijden van de personen als verdacht wordt aangemerkt. Aanvankelijk werd gezegd dat de politie nog op zoek was naar een vierde persoon, maar dat bleek niet te kloppen.

Indrukwekkend

Elk jaar lokt Beachy Head zo’n 350.000 bezoekers naar de indrukwekkende krijtrotsen, die 162 meter boven zeeniveau uittorenen en tot de hoogste van Engeland behoren. De plek is al eeuwenlang eveneens berucht voor het aantal zelfmoorden dat er jaarlijks plaatsvindt.

Beachy Head ligt niet ver van Ovingdean Gap, de plek waar de 15-jarige zoon van de muzieklegende Nick Cave in 2015 van een klif viel en omkwam. Het afgelopen jaar rapporteerden lokale bewoners een aantal keren vallende rotsblokken, wat voor een onveilige situatie zorgt.