Duiven nemen het plein voor de Dom in Milaan over. Correspondent Angelo van Schaik droomt van het moment waarop hij eindelijk weer over straat kan zwerven.
Volledig scherm
PREMIUM
Duiven nemen het plein voor de Dom in Milaan over. Correspondent Angelo van Schaik droomt van het moment waarop hij eindelijk weer over straat kan zwerven. © AP

Dromen van ‘normaal’ boodschappen doen

Het ‘plateau’ is inmiddels bereikt, dat is inmiddels wel duidelijk. Het aantal nieuwe besmettingen is min of meer stabiel en het aantal slachtoffers daalt zelfs licht. Verwacht wordt dat de komende week de echte daling gaat inzetten en daarna gaan we weer langzaam naar buiten. Toch? Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.

Soms droom ik er van; normaal boodschappen doen, gewoon even door de stad zwerven, simpelweg een biertje drinken met mijn vrienden. Ik kan bijna niet wachten, maar er is ook een keerzijde. Zelfs een beetje angst. Als straks de crisis voorbij is, is het virus nog niet weg. De kans op besmetting blijft.

  1. Italianen dragen hun mondkapjes in stijl (en dat mag wat kosten)
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    Italianen dragen hun mondkapjes in stijl (en dat mag wat kosten)

    Het eerste ‘post-lockdown’ weekend zit erop. Italianen zijn in groten getale de straat op gegaan. Op wat incidenten na is het redelijk rustig verlopen. Zeker hier in Rome houden mensen afstand en dragen ze een mondkapje. Er wordt in Italië altijd overal over gediscussieerd, vooral over eten, maar de mascherina staat niet ter discussie. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Lees hier alle eerdere afleveringen terug.