Dronken SUV-bestuurder raast door Trier: 4 doden onder wie baby en 15 gewonden
videoIn de stad Trier in het zuidwesten van Duitsland is een automobilist dinsdagmiddag ingereden op mensen in een voetgangersgebied. Daarbij zijn vier doden en 15 gewonden gevallen. Een van de dodelijk slachtoffers is een baby, meldt de politie. Over de achtergrond van het drama is nog niets bekend maar het zou niet gaan om een terreuraanslag.
Delen per e-mail
De automobilist is volgens de politie een 51-jarige Duitser uit de regio Trier-Saarburg. Hij verzette zich bij zijn arrestatie en reed in een grijze terreinwagen van het type Landrover. Die stond op naam van iemand anders geregistreerd en was hem door die persoon voor langere tijd ter beschikking gesteld. Het motief van de vijftiger is nog niet bekend. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn er geen aanwijzingen dat hij handelde vanuit terroristische of politieke motieven. De man was volgens haar dronken met een alcoholpromillage van 1,4 in zijn bloed en had geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij wordt morgen psychisch onderzocht.
De dodelijke slachtoffers komen allemaal uit Trier. Het gaat om twee vrouwen van 73 en 25 jaar, een man van 45 jaar en een negen maanden oude baby. De moeder van het kindje ligt in het ziekenhuis. Van de vijftien gewonden zijn vier zwaargewond, vijf iets minder zwaar en zes lichtgewond, verklaarde deelstaatminister van Binnenlandse Zaken Roger Lewentz tijdens een persconferentie. De 51-jarige man leefde de afgelopen dagen in zijn auto. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van viervoudige moord en een reeks gevallen van lichamelijk letsel.
De aanblik was verschrikkelijk.
Triers burgemeester Wolfgang Leibe sprak van een ‘verschrikkelijke aanblik’. Hij zag naar eigen zeggen een kinderschoentje op straat liggen. ,,Het meisje van het schoentje is dood”, verklaarde hij in tranen tegenover de Sudwestrundfunk (SWR).
Ooggetuigen zagen de wagen omstreeks 14 uur met hoge snelheid door het voetgangersgebied razen. De bestuurder reed volgens ooggetuigen over een afstand van zo’n 600 meter doelbewust voetgangers aan waarbij sommige door de lucht vlogen. Volgens deelstaatminister van Binnenlandse Zaken Roger Lewentz wisten politiemensen de dader vier minuten na de eerste noodoproep klem te rijden en te overmeesteren.
De minister-president van de deelstaat Rijnland-Palts Malu Dreyer sprak ter plaatse van een ‘afschuwelijke dag’ en liet weten dat de gedachten van de deelstaatregering bij de nabestaanden, slachtoffers en hun familie zijn. “Het idee dat ouders moeten rouwen om de dood van hun kind is vreselijk.’’ De Duitse regering reageert ontsteld op het drama.
Dronken
Volgens deTrierischer Volksfreund zou de man regelmatig dronken zijn geweest en zich vaak bedronken hebben in een Döner-zaak in de binnenstad. Het is volgens de lokale krant onduidelijk of hij kampt met psychische problemen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Update Beveiliging Capitool onder hoogspanning: lockdown om brand in daklozenkamp
Het Capitool in Washington is vanmiddag Nederlandse tijd even in lockdown gegaan vanwege een ‘externe dreiging’. Er mocht niemand meer in of uit. Korte tijd later maakten autoriteiten bekend dat het ging om een brand enkele blokken verderop en dat er geen direct gevaar bestond voor het regeringsgebouw en de mensen daarbinnen. -
Ouders jongste slachtoffer aanslag Manchester ontroostbaar: ‘Saffie-Rose had gered kunnen worden’
Op 22 mei 2017 kwamen bij een zelfmoordaanslag in Manchester 22 mensen om het leven. De 22-jarige Salman Abedi blies zichzelf op toen de Manchester Arena omstreeks 22.30 uur ‘s avonds leegliep na een concert van popster Ariana Grande. De ravage was enorm. In de hal van de concertzaal stonden veel ouders te wachten om hun kinderen op te halen. Zo ook Andrew Roussos. Zijn 8-jarige dochter Saffie-Rose was het jongste slachtoffer van de bomaanslag. Jaren later blijkt dat het meisje gered had kunnen worden als de eerste hulp beter was geweest, meldt de BBC. -
Video Portugese artsen moeten kiezen tussen leven en dood nu ziekenhuizen overspoeld worden
De ziekenhuizen in Portugal bezwijken haast onder de druk van de enorme toename coronapatiënten in de afgelopen weken. Op sommige plekken moeten artsen kiezen wie er wel, en wie er niet wordt beademd. Een keus tussen leven en dood. Artsen luidden de noodklok. -
PREMIUM
Blijven dromen! Een plek naast de Grote Vier zit er voor Trump niet in
Na een turbulent presidentschap en niet minder chaotisch verlopen verkiezingen is hij morgen president af. Een terugblik in beeld op de vier jaren waarin Amerika schudde op zijn grondvesten. -
video Verwachte startdatum vaccinaties corona bekend: 4 januari 2021
Als alles meezit, worden begin januari in Nederland de eerste mensen ingeënt tegen het coronavirus. Alles is er volgens minister De Jonge nu op gericht om in de week van 4 januari 2021 te starten met vaccineren.
-
PREMIUM
PROFIEL Europa opent jacht op Grijze Wolven, ook Nederland overweegt beweging te verbieden
Na Frankrijk en Duitsland, wordt ook in Nederland de roep luider om de extreemrechtse Turkse beweging Grijze Wolven te verbieden. Maar wie zijn ze? Waar komt hun ideologie vandaan? En hoe kijken ze in Turkije naar deze controversiële beweging? -
Trump verleent gratie aan oud-adviseur Steve Bannon en tientallen anderen
Scheidend Amerikaans president Donald Trump heeft gratie verleend aan zijn voormalige topadviseur Steve Bannon en 72 anderen. Onder hen rappers Lil Wayne en Kodak Black. Ook krijgen 70 mensen strafvermindering, maakte het Witte Huis bekend. -
PREMIUM
portret Dit is Kamala Harris: scherp, charmant, sneakerfan en gekmakend ongrijpbaar
Op 20 januari wordt ze de eerste vrouwelijke vicepresident van de Verenigde Staten. Onze Amerika-correspondent Karlijn van Houwelingen schrijft in het Magazine over Kamala Harris als klein meisje, uitgelaten student, scherpe jurist en als rechterhand van Joe Biden.