Volledig scherm
Een van de hongerige en dorstige puppy‘s die in beslag werden genomen. © Douane Rosenheim

Duitse douane onderschept illegaal hondentransport van Bulgarije naar Nederland

De Duitse douane heeft zeven Bulgaren betrapt die onderweg waren naar Nederland met puppy’s die te jong waren en waarvan de documenten niet klopten. De aanhouding vond plaats tijdens een tussenstop in de buurt van München. 

De hondentransporteurs wilden vrijdag op een parkeerplaats langs snelweg A8 bij Seehamer twee puppy’s overhandigen aan een familielid. De Bulgaren beschikten weliswaar over een hondenpaspoort voor de jonge chihuahua en mopshond maar zonder de vereiste gegevens, zo constateerde de verkeerseenheid van de douanepost Rosenheim. 

Uit de documenten van de andere hondjes bleek bovendien dat eentje te jong was om al gescheiden te worden van de moederhond. Laat staan dat hij vervoerd mocht worden of worden overgedragen. 

De douane meldde de overtredingen aan het Veterinair bureau van de stad Miesbach, die de hongerige en dorstige puppy’s in beslag nam en verzorgde. 

  1. Vlaams ‘Most Wanted’ moordenaarskoppel na ruim twintig jaar opgepakt in Afrika

    Vlaams ‘Most Wanted’ moorde­naars­kop­pel na ruim twintig jaar opgepakt in Afrika

    Het Vlaamse moordenaarskoppel Jean-Claude Lacote en Hilde Van Acker van de ‘Belgium’s Most Wanted-lijst’ is gearresteerd. Het duo is verantwoordelijk voor de brute moord op een Britse zakenman, die in 1996 door spelende kinderen werd aangetroffen in de duinen, en werd al in 2011 veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Tot gisteren wisten ze echter uit handen van de politie te blijven.