De politie in Duitsland onderzoekt of Christian Brückner iets te maken heeft met de verdwijning van René Hasee (6).
Volledig scherm
De politie in Duitsland onderzoekt of Christian Brückner iets te maken heeft met de verdwijning van René Hasee (6). © RV

Duitse politie: verdachte zaak Maddie mogelijk ook betrokken bij verdwijning René (6)

De politie in Duitsland onderzoekt of de nieuwe verdachte in de zaak Maddie McCann ook betrokken is bij de verdwijning van een 6-jarige Duitse jongen in de Portugese Algarve uit 1996. Daarmee komt het aantal extra verdwijningen waarmee de 43-jarige Christian Brückner in verband gebracht wordt op drie.

 1. Duitser nieuwe verdachte in verdwijningszaak Madeleine McCann: ‘We gaan ervan uit dat ze dood is’
  Play
  video / update

  Duitser nieuwe verdachte in verdwij­nings­zaak Madeleine McCann: ‘We gaan ervan uit dat ze dood is’

  Er is een nieuwe verdachte in de vermissingszaak van Madeleine McCann, het Britse meisje dat in 2007 verdween uit een appartement in Portugal. Het gaat om een 43-jarige Duitser, die voor een verkrachting van een Amerikaanse vrouw in Portugal een celstraf uitzit in Duitsland. ,,We gaan ervan uit dat ze dood is”, zei de Duitse aanklager vanmiddag in een persconferentie. 
 2. Verdwijning Maddie McCann: ‘Duitse verdachte schreef in chat over ontvoering en misbruik kind’
  Update

  Verdwij­ning Maddie McCann: ‘Duitse verdachte schreef in chat over ontvoering en misbruik kind’

  De vermeende moordenaar van de destijds 3-jarige Madeleine McCann ‘wilde iets kleins vangen en dagenlang gebruiken’. Dat schreef de nieuwe hoofdverdachte Christian Brückner (43) uit Braunschweig ruim zes jaar na de verdwijning van de Britse peuter in een chatbericht aan een vriend, meldt Der Spiegel. Het Duitse Openbaar Ministerie onderzoekt of de meervoudig veroordeelde kindermisbruiker ook betrokken was bij de verdwijning van een 5-jarig meisje in de deelstaat Saksen-Anhalt.