Leden van de parketpolitie begeleiden Adrian S. naar zijn zitplaats op de dag van de uitspraak tegen hem, vandaag in de regionale rechtbank in Ellwangen in het zuidwesten van Duitsland.
Volledig scherm
Leden van de parketpolitie begeleiden Adrian S. naar zijn zitplaats op de dag van de uitspraak tegen hem, vandaag in de regionale rechtbank in Ellwangen in het zuidwesten van Duitsland. © AP

Duitser (27) die familie uitmoordde, belandt in kliniek: ‘Zwaar geestesgestoord en bezeten’

De 27-jarige Duitser die eind januari zijn ouders, halfbroer en -zus alsook een oom en tante doodschot in Rot am See (Baden-Württemberg) is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien jaar. Hij zal zijn straf niet uitzitten in de gevangenis maar wordt voor onbepaalde tijd geplaatst in een psychiatrisch ziekenhuis, melden Duitse media. 

  1. Duizenden Wit-Russen vrijgelaten, velen zeggen zwaar te zijn mishandeld
    video

    Duizenden Wit-Rus­sen vrijgela­ten, velen zeggen zwaar te zijn mishandeld

    Alle naar schatting 7000 Wit-Russen die na de verkiezingen van afgelopen zondag zijn gearresteerd, worden vandaag vrijgelaten. De machthebbers in Wit-Rusland hebben tegelijkertijd hun excuses aangeboden voor de aanhoudingen. Onder druk van internationale kritiek hoopt het land met deze koerswijziging de rust te laten wederkeren. Ondertussen zeggen veel van de vrijgelaten demonstranten dat ze tijdens en na hun arrestatie zwaar zijn mishandeld.