Een bord van de Bondsrepubliek Duitsland vlakbij de grens Denekamp-Nordhorn.
Volledig scherm
Een bord van de Bondsrepubliek Duitsland vlakbij de grens Denekamp-Nordhorn. © Robin Hilberink

Duitsland ziet Nederland weer als ‘hoog risico': vanaf dinsdag strengere regels voor reizigers

Nederland geldt met ingang van dinsdag 27 juli weer als hoogrisicogebied voor Duitsland. Dit betekent onder meer dat reizigers tien dagen in quarantaine moeten na aankomst op hun bestemming in de Bondsrepubliek. De quarantaineplicht geldt niet voor mensen die volledig gevaccineerd zijn of genezen van een besmetting met het coronavirus, meldt het Duitse RIVM.

5 reacties

 • F. Post

  2 jaar geleden
  Hoeveel Duitsers denkt u zitten er in Zeeland en overige kustgebieden. Doe je eigen ding met verantwoord beleid en ga door met leven.
 • Melle van der Meulen

  2 jaar geleden
  O.Veenstra: bij terugkeer in Duitsland moeten zij aan kunnen tonen volledig gevaccineerd te zijn of een negatieve test van max 48 uur oud kunnen overleggen. Anders verplicht in quarantaine. En grens verkeer blijft mogelijk, tanken, opa en oma bezoeken maar max 24 uur in NL verblijven. Goedkoop tanken en goedkoop boodschappen doen kan dus nog steeds met geel kenteken.
 • Alex Wijn

  2 jaar geleden
  Dus als je toevallig nog niet volledig gevaccineerde kinderen hebt, mogen die officieel niet naar de "Großeltern" (omdat tweede graads) – tenzij je gaat 5 dagen in quarantaine. Na één jaar wachten op een goede tijdstip voor allen omtrent deze weekend-visite (geen toeristen) valt dit echt tegen. Onrealistisch. Risico nemen van 2500 Euro boete en met het gele kenteken wordt je ook makkelijk 'herkend' ? Ik weet het vandaag nog niet hoe we dit vraagstuk oplossen.
 • jos zoet

  2 jaar geleden
  Is dit wederzijds ?
 • O. Veenstra

  2 jaar geleden
  Hoe zit het dan met al die Duitsers die hier wel massaal naar toe komen?