Earth Overshoot Day: vandaag heeft de mens alle grondstoffen opgebruikt die de aarde dit jaar maakt

VIDEOVandaag is het Earth Overshoot Day. Dat betekent dat de mensheid wereldwijd tussen 1 januari en vandaag evenveel grondstoffen heeft verbruikt, als de aarde in één jaar kan produceren. Na een dip in het verbruik vorig jaar, door de coronacrisis, zitten we weer bijna op het niveau van 2019. Toen viel de dag op 26 juli.

 1. Vrouw van in Spanje ontvoerde Nederlander (33) wanhoop nabij: ‘Wij hebben géén vijanden’

  Vrouw van in Spanje ontvoerde Nederlan­der (33) wanhoop nabij: ‘Wij hebben géén vijanden’

  De Nederlands-Marokkaanse makelaar die in de zomer van 2020 werd ontvoerd in de Spaanse badplaats Marbella, werd niet bedreigd en had ook geen conflicten in het criminele circuit. Dat zegt zijn Spaanse advocaat tegen deze site. Daarmee schetst hij een totaal ander scenario dan de Spaanse politie, die vermoedt dat er sprake is van een afrekening in het criminele circuit. Voor de gouden tip looft de radeloze familie een megabedrag van 100.000 euro uit.
 2. LIVE | Russische huurlingenbaas: ‘Oekraïense troepen vechten tot de laatste man in Bachmoet’
  OORLOG OEKRAÏNE

  LIVE | Russische huurlingen­baas: ‘Oekraïense troepen vechten tot de laatste man in Bachmoet’

  In de noordelijke wijken van de stad Bachmoet aan de oostelijke frontlinie wordt zondag weer zwaar gevochten. Huurlingen van het Russische bedrijf Wagner Group vechten ‘voor elke straat, elk huis, elk trappenhuis’, liet grote baas Jevgeni Prigozjin via Telegram weten. ‘De Oekraïense strijdkrachten trekken zich niet terug. Ze vechten tot de laatste man.’ De generale staf in Kiev bevestigde dit zonder details over de gevechten en bombardementen. Volg alle ontwikkelingen van de oorlog in ons liveblog hieronder.