De vaccinatie van Amerikaanse militairen overzee is in volle gang zoals hier op de basis Camp Foster in Ginowan in Japan.
Volledig scherm
PREMIUM
De vaccinatie van Amerikaanse militairen overzee is in volle gang zoals hier op de basis Camp Foster in Ginowan in Japan. © Getty Images

Een derde van de Amerikanen vlot gevaccineerd, de rest aarzelt vaak nog

In de Verenigde Staten is de mijlpaal van 100 miljoen vaccinaties tegen het coronavirus bereikt. Ongeveer een derde van de Amerikanen is nu gevaccineerd, zo werd vrijdag bekend. Maar het kost moeite de rest ook te overtuigen, zo meldt de Amerikaanse krant The New York Times.

 1. Grote zorgen om dreigende stop coronavaccinatie in armste landen
  PREMIUM

  Grote zorgen om dreigende stop coronavac­ci­na­tie in armste landen

  In maar liefst zestig landen, waaronder enkele van de allerarmste ter wereld, dreigt de vaccinatie tegen het coronavirus de komende dagen stil te vallen. COVAX - het wereldwijde samenwerkingsinitiatief om vaccins te leveren aan financieel zwakkere landen die zelf niet de slagkracht hebben om met vaccinproducenten te onderhandelen over de schaarse voorraden - heeft de afgelopen week slechts een beperkt aantal doses naar lage-inkomenslanden kunnen sturen.
 2. Hoe bang moeten we zijn voor de coronavarianten? ‘Alleen in sciencefictionfilms gaat het écht mis’
  PREMIUM
  Vooruitblik

  Hoe bang moeten we zijn voor de coronavari­an­ten? ‘Alleen in sciencefic­ti­on­films gaat het écht mis’

  Volle ziekenhuizen, angstaanjagende virusmutaties: het is soms lastig voor te stellen dat we de coronacrisis ooit nog achter ons laten. Maar het gaat gebeuren, stellen virusexperts, en wellicht zelfs al sneller dan we denken. Want hoe bang moeten we écht zijn voor mutanten? En wie liggen er dit najaar in de ziekenhuizen? Een vooruitblik op de rest van 2021, aan de hand van vier beargumenteerde voorspellingen.