Volledig scherm
Een bord op een hek van de Turks-Griekse grens nabij Orestiada © AP

Elf illegale migranten omgekomen bij verkeersongeluk in Griekenland

Elf mensen van wie wordt aangenomen dat het illegale migranten waren, zijn vandaag door een verkeersongeluk in het noorden van Griekenland om het leven gekomen. Onder de slachtoffers is tenminste één kind.

Het dodelijke ongeluk gebeurde omstreeks 5 uur 's ochtends in de buurt van Kavala. De Griekse politie meldt dat de bestelwagen waarin ze zaten met hoge snelheid in botsing kwam met een vrachtauto en in brand vloog.  

De chauffeur, van wie de politie vermoedt dat het een mensensmokkelaar was, negeerde een stopteken bij een politiecontrole, maar hoe dicht het controlepunt bij de plaats van het ongeluk ligt, is vooralsnog niet duidelijk. Het voertuig was voorzien van gestolen kentekenplaten.

Onherkenbaar verbrand

Alle inzittenden verbrandden in de bestelwagen en waren niet meer herkenbaar, aldus de politie. De enige overlevende van het ongeval was de vrachtwagenchauffeur, die op het laatste moment nog probeerde uit te wijken voor de naderende wagen. Zijn voertuig vatte ook vlam.

De 39-jarige man is overgebracht naar een ziekenhuis en daar aan lichte verwondingen geholpen. Volgens een brandweerman, die niet bij naam genoemd wil worden, is onder de slachtoffers tenminste één kind. Drie of vier van de slachtoffers zaten in de laadruimte van het voertuig.

De Griekse autoriteiten zien de laatste maanden een toename van personen die illegaal de Turks-Griekse grens oversteken. De meeste gaan richting Thessaloniki, waar ze zich bij politiebureaus melden en asiel aanvragen.

  1. Justitie vervolgt verdachten voor neerschieten MH17

    Justitie vervolgt verdachten voor neerschie­ten MH17

    Het Openbaar Ministerie in Nederland gaat vier verdachten vervolgen voor de moord op 298 inzittenden van vlucht MH17. Deze commandanten, drie Russen en een Oekraïner, zouden betrokken zijn geweest bij het neerschieten van het toestel met een BUK-raket. De rechtszaak start op 9 maart 2020, maar er komt geen uitleveringsverzoek. Dat heeft het Joint Investigation Team (JIT) vanochtend bekendgemaakt tijdens een besloten bijeenkomst voor nabestaanden.