Volledig scherm
Een bord op een hek van de Turks-Griekse grens nabij Orestiada © AP

Elf illegale migranten omgekomen bij verkeersongeluk in Griekenland

Elf mensen van wie wordt aangenomen dat het illegale migranten waren, zijn vandaag door een verkeersongeluk in het noorden van Griekenland om het leven gekomen. Onder de slachtoffers is tenminste één kind.

Het dodelijke ongeluk gebeurde omstreeks 5 uur 's ochtends in de buurt van Kavala. De Griekse politie meldt dat de bestelwagen waarin ze zaten met hoge snelheid in botsing kwam met een vrachtauto en in brand vloog.  

De chauffeur, van wie de politie vermoedt dat het een mensensmokkelaar was, negeerde een stopteken bij een politiecontrole, maar hoe dicht het controlepunt bij de plaats van het ongeluk ligt, is vooralsnog niet duidelijk. Het voertuig was voorzien van gestolen kentekenplaten.

Onherkenbaar verbrand

Alle inzittenden verbrandden in de bestelwagen en waren niet meer herkenbaar, aldus de politie. De enige overlevende van het ongeval was de vrachtwagenchauffeur, die op het laatste moment nog probeerde uit te wijken voor de naderende wagen. Zijn voertuig vatte ook vlam.

De 39-jarige man is overgebracht naar een ziekenhuis en daar aan lichte verwondingen geholpen. Volgens een brandweerman, die niet bij naam genoemd wil worden, is onder de slachtoffers tenminste één kind. Drie of vier van de slachtoffers zaten in de laadruimte van het voertuig.

De Griekse autoriteiten zien de laatste maanden een toename van personen die illegaal de Turks-Griekse grens oversteken. De meeste gaan richting Thessaloniki, waar ze zich bij politiebureaus melden en asiel aanvragen.

  1. Getatoeëerde naaktkat Bes ontsnapt, volgers baasje blij: ‘Die wilde niet nog meer pijn’

    Getatoeëer­de naaktkat Bes ontsnapt, volgers baasje blij: ‘Die wilde niet nog meer pijn’

    De Russische blogger en sportfanaat Rustam Shafiev (35) is ten einde raad omdat zijn getatoeëerde naaktkat Bes al een paar dagen spoorloos verdwenen is. De zogenaamde Sphynx, een van oorsprong Canadees ras dat door fokkers muteerde tot een ‘roofdier’ zonder haren, sprong uit een autoraampje toen ‘Kara Fight’(de artiestennaam van de Rus) een bezoek bracht aan het dorp Pervomaisky in de buurt van Jekaterinenburg.