Volledig scherm
Jeffrey Epstein © AP

'Epstein betaalde 350.000 dollar om mogelijke getuigen te beïnvloeden’

De van kindermisbruik verdachte Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein zou eind vorig jaar 350.000 dollar hebben betaald aan twee personen die als belangrijke getuigen in zijn zaak zouden kunnen fungeren. Dat stellen de aanklagers die Epstein achter de tralies proberen te krijgen.

De miljardair zou het geld hebben betaald om de mogelijke getuigen ‘te beïnvloeden’. Dat gebeurde daags nadat de Miami Herald artikelen over het misbruikverleden van de 66-jarige Epstein publiceerde. Om wie het gaat is niet bekend gemaakt.

Epstein werd vorige week gearresteerd op een vliegveld in New Jersey waar hij terugkeerde uit Parijs. Hij wordt verdacht van het seksueel uitbuiten en misbruiken van minderjarige meisjes, tussen 2002 en 2005. Epstein zegt onschuldig te zijn en heeft bij de rechter een verzoek ingediend om zijn proces in vrijheid af te wachten. Volgens de aanklagers is het vluchtgevaar echter te groot. De zitting over de vaststelling van een mogelijke borgsom staat gepland voor maandag.

Tien jaar geleden ontliep Epstein nog een mogelijk levenslange gevangenisstraf voor een soortgelijke aanklacht door een deal te sluiten met de openbaar aanklager in Florida. Uiteindelijk zat hij daarvoor 13 maanden vast, maar genoot hij wel veel vrijheden.

  1. Grote paniek na schietpartij in winkelcentrum Florida: bezoekers geëvacueerd

    Grote paniek na schietpar­tij in winkelcen­trum Florida: bezoekers geëvacu­eerd

    In een winkelcentrum in het centrum van de plaats Boca Raton in de Amerikaanse staat Florida is vanavond (Nederlandse tijd) grote paniek uitgebroken nadat bezoekers hadden gehoord dat iemand ze schreeuwend probeerde te waarschuwen voor een gewapende schutter. Ook zouden schoten zijn gehoord. De politie rukte met man en macht uit en de gigantische shopping mall werd per direct geëvacueerd. Een uitgebreide zoekactie leverde uiteindelijk één slachtoffer met een schotwond op.
  2. Unieke uitspraak Britse rechter: volwassen vrouw met denkvermogen van kleuter mag abortus ondergaan

    Unieke uitspraak Britse rechter: volwassen vrouw met denkvermo­gen van kleuter mag abortus ondergaan

    Een Britse rechter heeft artsen van een ziekenhuis in het noorden van Groot-Brittannië toestemming gegeven een abortus uit te voeren bij een jonge vrouw die drie maanden zwanger is en de verstandelijke vermogens van een kleuter heeft. De unieke uitspraak is met gemengde gevoelens ontvangen. Tegenstanders van het laten weghalen van ongeboren baby's vinden het oordeel van de rechter slecht en in strijd met religieuze principes.