De Turkse president Tayyip Erdogan vandaag tijdens een vergadering van de Turkse Raad, een internationale organisatie tussen landen met een Turkssprekende bevolking, in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe.
Volledig scherm
De Turkse president Tayyip Erdogan vandaag tijdens een vergadering van de Turkse Raad, een internationale organisatie tussen landen met een Turkssprekende bevolking, in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe. © via REUTERS

Erdogan: geen staakt-het-vuren in Noord-Syrië

De Turkse president Tayyip Erdogan heeft de Amerikaanse president Donald Trump laten weten dat Turkije nooit een staakt-het-vuren zal uitroepen in Noord-Syrië. Hij voegde eraan toe dat hij zich geen zorgen maakte over de Amerikaanse sancties in reactie op het Turkse offensief, meldde televisiezender NTV.

Erdogan zei ook dat hij Trump heeft gezegd dat Turkije "niet zou onderhandelen met een terroristische organisatie", doelend op de Syrische Koerden in het gebied. Sprekend met verslaggevers op een vlucht uit Bakoe, zei Erdogan dat gesprekken met Washington en Moskou over de belangrijke steden Kobani en Manbij in Syrië worden voortgezet. Hij noemde het "niet negatief" dat het Syrische leger Manbij is binnengetrokken, zolang militanten in het gebied zijn verdreven.