Een gasleiding van het Russische staatsgasbedrijf Gazprom.
Volledig scherm
Een gasleiding van het Russische staatsgasbedrijf Gazprom. © REUTERS

Escalatie gasoorlog: Rusland sluit Polen en Bulgarije af, Eneco blijft gas krijgen

UpdateDe gasoorlog tussen Europa en Rusland escaleert. Staatsbedrijf Gazprom stopt de gasleveringen aan Polen en Bulgarije vanaf woensdag. De reden is dat de twee landen weigeren in roebels te betalen, zoals president Vladimir Poetin sinds kort eist. Eneco, dat ook Russisch gas afneemt, laat weten nog geen Russisch dreigement te hebben ontvangen.

13 reacties

 • Ronald van der Valk

  1 jaar geleden
  Wij consumenten gebruiken helemaal geen Russisch gas. Russisch gas heeft namelijk een veel hogere energiewaarde dan Nederlands gas, waar onze boilers, verwarmingen en keukens wél op werken. Die 15 procent is in gebruik bij de energiecentrales, in de industrie en in de tuinbouw. De fabriek die er voor moet zorgen dat we dat hoge energie-gas ook in de keuken kunnen gebruiken is nog helemaal niet klaar.
 • Jan Willemsen

  1 jaar geleden
  Stoppen met alle contact men met Rusland ,hek tussen de beschaafde wereld en dat nonadenvolk. De krengen uit de ambassade naar het bevrijde marioepol sturen. Wij doen de eerste 100 jaar niets met de krengen uit Rusland. Iedere keer hebben ze wat te zeuren, stop met dat volk
 • J Visser

  1 jaar geleden
  En Poetin kan de gasopbrengsten momenteel niet missen
 • Andre Eggerding

  1 jaar geleden
  @ Jan Kelder, dat is nog maar de vraag.Het Russische gasnetwerk is vooral aan Europa gekoppeld. Er lopen geen directe gasleidingen tussen China en Europa.
 • J Visser

  1 jaar geleden
  Een kat in het nauw, zijn laatste stuiptrekkingen.