Het overgebleven deel van de Morandibrug in Genua.
Volledig scherm
Het overgebleven deel van de Morandibrug in Genua. © EPA

EU spoorde Italië meerdere keren aan te investeren in weg en spoor

De EU heeft Italië herhaaldelijk aangespoord meer en doelgerichter geld te steken in de infrastructuur van het land. Dat zei een woordvoerder van de Europese Unie als reactie op de beschuldiging van de Italiaanse minister Matteo Salvini (Binnenlandse Zaken) dat EU-begrotingsregels Rome beletten om geld uit te geven aan veilige wegen.

  1. Dochter Poetin heeft relatie met balletdanser Igor Zelenski en vloog ‘meer dan 50 keer naar München‘

    Dochter Poetin heeft relatie met balletdan­ser Igor Zelenski en vloog ‘meer dan 50 keer naar München‘

    Katerina Tikhonova, de jongste dochter van de Russische president Vladimir Poetin, vloog tussen 2017 en 2019 meer dan 50 keer naar de Duitse stad München. Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van de Russische onafhankelijke nieuwswebsite IStories en het Duitse weekblad Der Spiegel. Volgens deze nieuwsmedia heeft Tikhonova een relatie met Igor Zelenski, de voormalige directeur van het Beierse staatsballet.
  2. Moord in hotel én een brute marteling in Kopenhagen: 
Deense politie opent klopjacht op Nederlander (24)

    Moord in hotel én een brute marteling in Kopenhagen: Deense politie opent klopjacht op Nederlan­der (24)

    De Deense politie is een internationale zoekactie begonnen naar een 24-jarige Nederlander die verdacht wordt van betrokkenheid bij een moord én een brute marteling in het centrum van Kopenhagen. Dat bevestigt de Deense politie tegen deze site. De politie spreekt in beide zaken van een ‘zeer brute aanval’. ,,Daarom starten we een intensief onderzoek om de verdachte achter de tralies te krijgen.”