Exterieur van het gebouw waar het Europees Parlement in het Franse Straatsburg gehuisvest is.
Volledig scherm
Exterieur van het gebouw waar het Europees Parlement in het Franse Straatsburg gehuisvest is. © ANP

Europarlement eist coronapas van leden: ‘Diep triest’

Het Europese Parlement is per volgende week woensdag alleen nog toegankelijk op vertoon van een coronapas. Die maatregel geldt ook voor de 705 Parlementsleden.

 1. Steun VN-lidstaten voor bedreigd Vanuatu: advies gevraagd van Internationaal Gerechtshof
  klimaatverandering

  Steun VN-lidstaten voor bedreigd Vanuatu: advies gevraagd van Internatio­naal Gerechts­hof

  De lidstaten van de Verenigde Naties (VN) willen advies van het Internationaal Gerechtshof over het tegengaan van klimaatverandering. Tijdens de Algemene Vergadering van de VN konden alle landen zich vinden in de adviesaanvraag. Ze willen dat het hof, dat in het Vredespaleis in Den Haag zetelt, duidelijk maakt welke wettelijke verplichtingen landen hebben om het klimaat te beschermen ‘tegen de uitstoot van broeikasgassen door de mens’.
 2. Ouders en zussen nemen afscheid van ‘superheld’ Jack (11): ‘Aan zijn bedje zeiden we nog 200 keer wat een prachtige jongen hij was’
  PREMIUM
  4

  Ouders en zussen nemen afscheid van ‘superheld’ Jack (11): ‘Aan zijn bedje zeiden we nog 200 keer wat een prachtige jongen hij was’

  ,,Ons Jackske was zo’n fantastisch gul kereltje.” Mama Barbara, papa Philip en zusjes Maya (14) en Olivia (7) vertellen over hun vrolijke voetballer, hun lieve knuffelaar, hun eeuwige grappenmaker. Jack (11) uit het Vlaamse Kalmthout stierf nadat hij op school een muurtje op zich kreeg. “Het kind dat zijn hartje krijgt, krijgt niet alleen een sterk, maar ook een heel mooi, positief hart.”