Extreem winterweer in Alpen. ‘Dit zie je maar eens in de honderd jaar’

Vijf vragenHevige sneeuwval levert ook de komende dagen chaos en levensgevaarlijke situaties op in de Alpen. Wat is er precies aan de hand? En belangrijker: wat is de oorzaak, en gaat het vaker gebeuren? Moeten we ons zorgen maken over onze wintersport? Vijf vragen over de sneeuwchaos.

Al dagen sneeuwt het extreem in de Alpenlanden Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en voorlopig is het einde nog niet in zicht. Dorpen zijn van de buitenwereld afgesloten en toegangswegen zijn dicht of moeilijk begaanbaar. Oostenrijk, de favoriete bestemming van de circa 800.000 Nederlanders die elk seizoen op wintersport gaan, is het hardste getroffen. 

  1. Trieste foto van verdronken vader en dochter zet vluchtelingendiscussie VS op scherp
    VIDEO

    Trieste foto van verdronken vader en dochter zet vluchtelin­gen­dis­cus­sie VS op scherp

    De trieste foto van Óscar Alberto Martínez Ramírez en zijn 23-maanden oude dochtertje Valeria, liggend aan de oever van de rivier Rio Grande, schokt Amerika en de rest van de wereld. Het beeld van het tweetal, samen verdronken op weg naar een onzekere toekomst in de Verenigde Staten, staat symbool voor de migratiecrisis waarmee het land te kampen heeft. En de moed der wanhoop waarmee vluchtelingen de helse, en soms dodelijke, tocht aanvaarden.