Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Familie van Nederlandse die stierf na billenoperatie in Turkije: 'Chirurg moet vervolgd worden’

Een Nederlandse nagelstyliste is maandag overleden aan de gevolgen van een omstreden operatie in Turkije, bevestigen bronnen rond de ingreep aan deze site. Het zou gaan om de zogenaamde Braziliaanse billenlift, een beruchte operatie waarbij de chirurg eigen vet van de patiënt overbrengt naar de bil om zo een rondere, vollere achterkant te krijgen. Vorig jaar overleed ook de 39-jarige Sharida Tuinfort uit Rockanje aan de gevolgen van zo’n cosmetische ingreep. 

5 reacties

 • HA Klomp

  1 jaar geleden
  Nee. Volmondig niet! Jullie hadden als patiënt en als familie toen jullie wisten dat ze daarheen ging voor deze overbodige ingreep moeten informeren naar de chirurg. Dat hebben jullie niet gedaan. Als je had nagedacht had je deze belachelijke ingreep überhaupt niet gewild en afgeraden. Het is vreselijk wat er is gebeurd en ik hoop dat jullie ooit over het verlies en verdriet heenkomen maar je kunt er maar 1 de schuld geven helaas. Heel veel sterkte en wijsheid gewenst!
 • Andy Van Werven

  1 jaar geleden
  Waarom zo ver weg die land heeft daar geen rechten zoals hier dus die mensen worden denk ik niet vervolgd het is je eigen keuze er kan wel wat fout gaan en daar tekken je zelf voor
 • Yvonne Veld

  1 jaar geleden
  Joost: Precies dat. Lijkt mij toch dat je je eerst goed informeert over wat je wilt laten doen, waar en door wie. Dan had ze vooraf al kunnen weten dat zo'n operatie de nodige risico's met zich meebrengt. Maar ja, als je jezelf aanpraat dat je niet "mooi" (goed) genoeg bent en voor een duppie op de 1e de beste operatietafel van een kwakzalver wilt liggen neem je wel bewust een behoorlijk groot risico.
 • tante Pollewop

  1 jaar geleden
  Helemaal apart als je blijkbaar weet dat het eerder fout is gegaan
 • Joost Van Zutphen

  1 jaar geleden
  Wat apart. Je gaat naar een willekeurig land buiten de EU. Een land zonder goed functionerend rechtssysteem, een land waar alles en iedereen te koop is, een land waar je geen idee hebt of iemand die zich arts noemt gestudeerd heeft en zo ja, welke studie de betreffende persoon gevolgd heeft op de universiteit, een land met een dictator. Je laat zomaar iemand (die zich arts noemt) in je lichaam snijden, het gaat verkeerd en dan wil je geld? Waarvoor en waarom? Dit wist je toch?