Mark Gable (33) en zijn 27-jarige vriendin Jessica Frey
Volledig scherm
Mark Gable (33) en zijn 27-jarige vriendin Jessica Frey © politie Essex

Fikse celstraffen voor pedokoppel: ‘Hun misdrijven zijn onvoorstelbaar ernstig’

Een pedofiel stel uit de Britse stad Colchester (Essex) is vandaag veroordeeld voor het seksueel misbruiken van minderjarige kinderen. Een van hun slachtoffertjes was een jaar oud. Mark Gable (33) en zijn 27-jarige vriendin Jessica Frey kregen celstraffen van respectievelijk 11,5 en 10 jaar.

Gable werd in mei dit jaar aangehouden nadat de politie, die was gealarmeerd door tipgevers, ettelijke kinderpornofilmpjes en-foto's aantrof in zijn woning. In meerdere schokkende video's was Gable te zien. Ook zijn vriendin Frey kwam in een filmpje voorbij. Volgens justitie filmde de vrouw altijd haar vriend als hij kinderen misbruikte. ,,Dit horrorkoppel maakte zich twee jaar lang schuldig aan een reeks gruwelijke misdrijven”, oordeelde de rechter volgens Britse media.

Rechercheur Jeanine Atkins-Calver, die onderzoek deed naar de twee, sprak vandaag in de rechtbank van een ‘levensgevaarlijk pedostel dat kinderen puur voor hun eigen genot het ergste heeft aangedaan’. ,,Hun misdrijven zijn met recht onvoorstelbaar ernstig. Gable en Frey zijn een groot gevaar voor de samenleving dus hun veroordelingen zijn meer dan terecht.” Het koppel heeft alle misdrijven inmiddels bekend. Details over de kinderen zijn niet bekendgemaakt. 

  1. ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’

    Het aantal nieuwe slachtoffers in Italië is iets gestegen, maar voor de derde achtereenvolgende dag gaan er meer mensen het ziekenhuis uit dan erin gaan. Ook al is het moeilijk blij te zijn met ruim 600 doden, het is een hele verbetering in vergelijking met tien dagen geleden. Het eindeloze binnen zitten heeft toch effect. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.