AFP
Volledig scherm
© AFP

Frankrijk gaat wijn en wijngaarden vernietigen

Frankrijk maakt te veel wijn. De consumptie in eigen land daalt en er zijn overschotten. Wijnboeren blijven overal met volle vaten zitten. Daarom worden nu maatregelen genomen.

4 reacties

 • Eric Moll

  1 maand geleden
  Aanvullend kan je nog zeggen dat er méér Beaujolais gedronken wordt dan er wordt aangebouwd. Dat betekent dat een fles Beaujolais slechts 20% échte Beaujolais bergt, de rest aangelengd wordt met nóg goedkopere troep uit voormalige Oostbloklanden. De Fransen hebben zelf uit hebzucht hun eigen product verknald. Dat wordt niet meer gepikt door consumenten voor zo'n waterig wijntje zonder body. De 'beste' wijnmakers zijn tegenwoordig chemici. Maatregel is heftig, maar zeker logisch.
 • Eric Moll

  1 maand geleden
  Neem nou bijvoorbeeld de Beaujolais. Elk jaar weer wordt er een soort race vanuit Frankrijk naar Nederland georganiseerd om de Primeur marketingtechnisch in het zonnetje te zetten
 • desire rovers

  1 maand geleden
  Och geeft niks Alcahol is heel slecht kun je kanker Van krijgen.
 • Sander Hoek

  1 maand geleden
  Alles rooien en nul EU subsidie. Zo best zijn de wijnen niet als je blind proeft. De Fransen hebben alles in het werk gesteld Nederland te benadelen op allerlei vlak o.a. de visserij. Frankrijk is een door schulden en importvolk failliete bende. Kan er geen compassie mee hebben!