Franse scholieren moeten met mondkapje op naar school.
Volledig scherm
Franse scholieren moeten met mondkapje op naar school. © EPA

Frankrijk sluit 70 scholen na opleving aantal besmettingen

Een week nadat de Franse scholen deels heropenden, is er een ‘zorgwekkende opleving’ van coronabesmettingen die te linken zijn aan scholen. Het zou volgens een minister gaan om ‘70 gevallen’, waarna de betrokken scholen de deuren onmiddellijk weer hebben moeten sluiten. 

De Franse minister van Onderwijs, Jean-Michel Blanquer, trok vandaag aan de bel in een radio-interview bij RTL, schrijft persbureau AP. Hij zei dat de opening van de scholen een aantal kinderen in gevaar brengt. Omdat de incubatietijd meerdere dagen tot zo’n twee weken bedraagt, is de kans groot dat de besmettingen al hebben plaatsgevonden voor de heropening van de scholen. Of de besmette personen leerlingen of leraren waren, lichtte hij niet toe.

Een week geleden keerde een derde van de Franse kinderen weer terug naar school. Zo’n 40.000 kleuter- en basisscholen openden de deuren, voor maximaal vijftien leerlingen per klas. Vanaf vandaag mogen ook nog eens 150.000 middelbare scholieren weer terug de schoolbanken in, in gebieden waar de uitbraak onder controle is. In Parijs blijven de middelbare scholen nog dicht.

Frankrijk telt zeker 142.411 besmettingen en 28.108 sterfgevallen door het coronavirus.

Bekijk hier al onze video’s over de coronacrisis: