Volledig scherm
© iStock

Geen schadevergoeding na seksongeluk in bed

Een tijdens de seks zwaargewond geraakte Britse vrouw heeft een rechtszaak tegen de verkoper van haar bed verloren. De rechtbank in Bristol wees haar klacht vandaag af.

De rechter omschreef de val, waardoor de vrouw zware verwondingen aan haar wervelkolom had opgelopen, als tragisch. Maar aan het bed waren geen tekortkomingen vastgesteld, oordeelde de rechtbank.

De vrouw had van de beddenverkoper een schadevergoeding van zeven cijfers geëist. De 46-jarige is sinds het ongeval in augustus 2013 verlamd en afhankelijk van een rolstoel. Ze werd naar eigen zeggen tijdens de seks met haar partner uit het bed ‘gekatapulteerd’ en was vervolgens op haar hoofd terechtgekomen. Volgens de klaagster was het bed defect.

De rechter zag daar geen bewijs voor en wees de claim af.

  1. Reddingstunnel voor Julen (2) is klaar

    Reddings­tun­nel voor Julen (2) is klaar

    De brandweer in de Zuid-Spaanse provincie Málaga heeft een ‘lift’ laten maken voor het naar boven hijsen van het tweejarige jongetje Julen. Hij zit al ruim een week in een diepe, smalle put in de bergen. Specialisten van een mijnreddingsteam hopen hem te bevrijden via een schacht die naast de put wordt gegraven. Die verticale schacht is klaar, nu moet er nog enkele meters horizontaal gegraven worden naar de plek waar Julen vermoedelijk zit.