Jon Schaffer (rechts)
Volledig scherm
Jon Schaffer (rechts) © FBI

Gevangenen vallen bekende metalgitarist aan met urine en uitwerpselen: ‘Een hel doorgemaakt’

bestorming capitoolEen bekende Amerikaanse metalgitarist die betrokken was bij de bestorming van het Capitool in Washington, is in de gevangenis mishandeld en bedreigd door medegedetineerden, melden Amerikaanse media op basis van juridische stukken. De 53-jarige Jon Schaffer, met zijn bands Iced Earth en Demons & Wizards een graag geziene gast op (Nederlandse) festivals, zou met de dood zijn bedreigd en onder andere zijn belaagd met uitwerpselen en urine.

  1. Bekende metalgitarist opgepakt voor bestormen Capitool, voorspelde chaos in uitgelekte video

    Bekende metalgita­rist opgepakt voor bestormen Capitool, voorspelde chaos in uitgelekte video

    Het ziet er niet goed uit voor metalgitarist Jon Schaffer. De Amerikaanse artiest, met zijn band Iced Earth een graag geziene gast op (Nederlandse) festivals, is in Indianapolis opgepakt vanwege het bestormen van het Capitool in Washington. Overheidsadvocaten drongen er gisteren bij de rechter op aan om hem niet op borgtocht vrij te laten. Daarmee lijkt het erop dat Schaffer voorlopig nog achter slot en grendel blijft zitten.
  2. Omstreden metalgitarist die carrière kwijt is bekent schuld: 'Ik bestormde het Capitool’

    Omstreden metalgita­rist die carrière kwijt is bekent schuld: 'Ik bestormde het Capitool’

    Een bekende Amerikaanse metalgitarist gaat vermoedelijk enkele jaren de gevangenis in, nadat hij vandaag heeft toegegeven dat hij begin januari heeft bijgedragen aan de bestorming van het Capitool in Washington. De 52-jarige Jon Schaffer, met zijn bands Iced Earth en Demons & Wizards een graag geziene gast op (Nederlandse) festivals, pleitte schuldig aan het betreden van een gebouw met bear spray en het belemmeren van het Congres.