Volledig scherm
Apple © Getty Images

Gezichtsherkenning wijst student aan als dief, Apple aangeklaagd

Een student in New York heeft Apple aangeklaagd. De software van Apple met gezichtsherkenning zou hem ten onrechte hebben aangemerkt als dader van diefstallen in Apple Stores. 

De achttienjarige Ousmane Bah zegt in november te zijn gearresteerd in zijn huis in New York, op verdenking van diefstal, meldt Bloomberg. 

De achttienjarige Bah vermoedt dat hij slachtoffer is van identiteitsfraude: ooit raakte hij een rijbewijs (zonder foto) kwijt, dat mogelijk is gebruikt door de echte dief. 

Degene op de foto bij het arrestatiebevel zat, was niet Bah. Ook zou hij ten tijde van een van de diefstallen, die in Boston plaatsvond, honderden kilometers verderop zijn geweest voor een eindexamenfeest. 

De verschillende aanklachten hebben tot ‘veel stress en problemen’ geleid bij Bah. 

 1. Ook coronavirus in Australië, drie gevallen in Frankrijk
  Dodental gestegen naar 41

  Ook coronavi­rus in Australië, drie gevallen in Frankrijk

  In Frankrijk zijn drie gevallen van het besmettelijke coronavirus opgedoken: twee in Parijs en één in Bordeaux. Dat meldt de Franse minister van Volksgezondheid. Volgens Agnès Buzyn zijn het de eerste gevallen die bekend zijn in Europa. Twee van de drie patiënten zijn familie van elkaar. Een van de patiënten, een 48-jarige man met Chinese roots, is opgenomen in een ziekenhuis in Bordeaux. Een artsendienst meldt via Facebook dat de man heeft verklaard op reis te zijn geweest naar China en via Nederland is teruggereisd. Iets wat het RIVM heeft uitgezocht en ontkent. Ook in Australië is inmiddels één besmetting vastgesteld.
 2. Zware aardbeving in Zuidoost-Turkije: 18 doden, meer dan 500 gewonden
  Update

  Zware aardbeving in Zuid­oost-Tur­kije: 18 doden, meer dan 500 gewonden

  Het zuidoosten van Turkije is vrijdagavond getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 6.8. Het epicentrum lag zo’n 200 kilometer ten noordoosten van Gaziantep en 750 kilometer ten oosten van Ankara. Er zijn minstens achttien mensen omgekomen door de beving. Ook raakten er meer dan 500 mensen gewond en liggen er waarschijnlijk nog mensen onder het puin. Door de beving zijn vele gebouwen beschadigd.