Brandweermannen proberen werknemers van de telefoonmaatschappij met hoogwerkers uit het kantoorgebouw te redden.
Volledig scherm
Brandweermannen proberen werknemers van de telefoonmaatschappij met hoogwerkers uit het kantoorgebouw te redden. © AFP

Grote brand in kantoorgebouw Mumbai, nog tientallen mensen vast in pand

UpdateIn de Indiase stad Mumbai woedt een grote brand in het negen verdiepingen tellende kantoorgebouw van staatstelefoonmaatschappij MTNL. Volgens de lokale brandweer zitten mogelijk zo'n honderd mensen nog vast in het pand.

Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn zestien brandweerwagens met hun bemanning ter plekke. Met hoogwerkers zijn tot nu toe zo'n 25 mensen van hoger gelegen verdiepingen geëvacueerd. De ruimtes op de derde en vierde verdieping van het pand zouden helemaal in rook zijn gehuld. 

Op televisiebeelden is volgens persbureau AP te zien hoe mensen ramen breken en naar brandweermannen zwaaien om te laten weten waar ze zijn en dat ze snel hulp nodig hebben. Volgens een vrouw die gered is zitten er op de derde en vierde verdieping zeker nog dertig à veertig mensen vast. De brandweer heeft het over vijfentwintig à dertig mensen. Tot nu toe zijn nog geen dodelijke slachtoffers gemeld. 

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© AFP
  1. ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’

    Het aantal nieuwe slachtoffers in Italië is iets gestegen, maar voor de derde achtereenvolgende dag gaan er meer mensen het ziekenhuis uit dan erin gaan. Ook al is het moeilijk blij te zijn met ruim 600 doden, het is een hele verbetering in vergelijking met tien dagen geleden. Het eindeloze binnen zitten heeft toch effect. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.