Volledig scherm
Brandweermannen proberen werknemers van de telefoonmaatschappij met hoogwerkers uit het kantoorgebouw te redden. © AFP

Grote brand in kantoorgebouw Mumbai, nog tientallen mensen vast in pand

UpdateIn de Indiase stad Mumbai woedt een grote brand in het negen verdiepingen tellende kantoorgebouw van staatstelefoonmaatschappij MTNL. Volgens de lokale brandweer zitten mogelijk zo'n honderd mensen nog vast in het pand.

Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn zestien brandweerwagens met hun bemanning ter plekke. Met hoogwerkers zijn tot nu toe zo'n 25 mensen van hoger gelegen verdiepingen geëvacueerd. De ruimtes op de derde en vierde verdieping van het pand zouden helemaal in rook zijn gehuld. 

Op televisiebeelden is volgens persbureau AP te zien hoe mensen ramen breken en naar brandweermannen zwaaien om te laten weten waar ze zijn en dat ze snel hulp nodig hebben. Volgens een vrouw die gered is zitten er op de derde en vierde verdieping zeker nog dertig à veertig mensen vast. De brandweer heeft het over vijfentwintig à dertig mensen. Tot nu toe zijn nog geen dodelijke slachtoffers gemeld. 

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© AFP
  1. Eerste besmetting met nieuw coronavirus in Zuid-Korea

    Eerste besmetting met nieuw coronavi­rus in Zuid-Ko­rea

    De 35-jarige vrouw bleek zondag op het vliegveld van Incheon koorts en ademhalingsproblemen te hebben en is onder quarantaine geplaatst, meldt persbureau Yonhap. Uit onderzoek bleek dat ze is besmet met het nieuwe virus, dat ook al is opgedoken in China, Thailand en Japan en in verband is gebracht met drie sterfgevallen. De gezondheidsdienst meldt dat medepassagiers van de vrouw en bemanningsleden van het vliegtuig worden gecontroleerd. Premier Chung Sye-kyun heeft opdracht gegeven alle mogelijke maatregelen te nemen om de verspreiding van het virus te voorkomen.