Eén van de gewonden wordt naar het ziekenhuis gebracht in Panama.
Volledig scherm
Eén van de gewonden wordt naar het ziekenhuis gebracht in Panama. © AFP

Gruwelijke rituelen bij sekte: politie vindt massagraf in Panama

De Panamese autoriteiten hebben een graf aangetroffen met de lichamen van zes kinderen en een zwangere vrouw. Dat gebeurde een dag nadat een inval was gedaan bij een sekte in een afgelegen gebied in het land. De doden zijn waarschijnlijk slachtoffer geworden van bizarre exorcisme-rituelen. 

De Panamese politie kwam het graf op het spoor toen drie mensen gewond raakten bij de sekte en opgenomen werden in het ziekenhuis. Deze drie vertelden dat er in het complex van de sekte nog meer mensen werden mishandeld en vastgehouden.

Daarop ging de politie ter plaatse en werden vijftien gewonden aangetroffen. Ook vond de politie een dag later het graf met de zes overleden kinderen en de vrouw. Volgens lokale autoriteiten waren de slachtoffers geïndoctrineerd door de sekte die Het Nieuwe Licht van God heet. Die sekte zou doen aan het uitdrijven van de duivel via gewelddadige exorcisme-rituelen. Tien vermeende sekteleden zijn opgepakt. Het gaat volgens een ingewijde onder meer om de vader van de zwangere vrouw in het graf.

Het gebied in Panama waar de sekte zich ophield, bevindt zich in een extreem afgelegen gebied. Er moesten helikopters worden ingezet om de gewonden naar ziekenhuizen te brengen voor behandeling. Onder de slachtoffers zijn onder andere twee zwangere vrouwen en meerdere kinderen.

  1. Traangas en rubberkogels bij protesten tegen Braziliaanse president

    Traangas en rubberko­gels bij protesten tegen Braziliaan­se president

    In Brazilië zijn zondag voor het eerst sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, groepen mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen het regeringsbeleid van president Jair Bolsonaro. Daarbij kwam het in São Paulo en Rio de Janeiro tot confrontaties met aanhangers van de president en met de politie. In São Paulo trad de mobiele eenheid op met traangas en rubberkogels om de rivaliserende groepen uiteen te drijven.