Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

‘Heeft Italië over drie maanden nog genoeg meel om pasta te produceren?’

Dagboek ItaliëIn Rome wordt het kruisbeeld dat de stad in 1522 van de pestepidemie redde naar het Sint Pietersplein gebracht. De Paus zal morgen bidden om de corona-epidemie te stoppen. Alles wordt uit de kast gehaald om de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog een halt toe te roepen. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen vind je hier. 

Het Nederlandse CBS waarschuwt dat het coronavirus een diepe recessie kan veroorzaken. Een krimp van misschien wel dubbele cijfers, zo schrijft het Bureau voor de Statistiek donderdag. Dat is heftig en daar is Italië zich ook van bewust. Hoewel het land de achtste economie ter wereld is en wereldleider in onder andere wijnproductie, de bouw van luxe jachten en, jawel, kermisattracties, is de economie minder schokbestendig dan de Nederlandse. De enorme staatsschuld speelt Italië parten en drukt ook op de slagvaardigheid van bedrijven. 

  1. Familie sleept Belgisch ziekenhuis voor de rechter om weigeren intensive care

    Familie sleept Belgisch ziekenhuis voor de rechter om weigeren intensive care

    Een ziekenhuis in het Belgische Luik riskeert schadeclaims van coronapatiënten die een bed op de intensive care geweigerd zagen. Eén familie heeft inmiddels al een kort geding aangespannen om een 91-jarige patiënt met verschillende aandoeningen toch op de ic te krijgen. Artsen reageren verontwaardigd. ,,Erg wrang voor degenen die in oorlogssituaties zoals deze dag en nacht het beste van zichzelf staan te geven. Die mensen zouden niet nog eens rechtszaken mogen riskeren.”