Volledig scherm
PREMIUM
Vrouwenworstelen. © WWE

Hoe de kroonprins het imago van Saoedi-Arabië probeert op te poetsen

Voor het eerst in de geschiedenis heeft Saoedi-Arabië een wedstrijd vrouwenworstelen georganiseerd. Het is een nieuw hoofdstuk in het grote veranderplan dat de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman heeft opgesteld voor het land, vol pogingen het imago van het fundamentalistische koninkrijk op te vijzelen.

De eerste vrolijke beelden van het showworstelen in Saoedi-Arabië kwamen dit voorjaar al naar buiten. Bin Salman bleek het Amerikaanse worstelspektakel naar zijn land te hebben gehaald, tot grote vreugde van veel Saoediërs, die maar wat blij zijn met de hervormingen in het oer-conservatieve koninkrijk.

  1. Wereldgezondheidsorganisatie verwacht verdere verspreiding coronavirus, zesde dode gemeld

    Wereldge­zond­heids­or­ga­ni­sa­tie verwacht verdere versprei­ding coronavi­rus, zesde dode gemeld

    Volgens de wereldgezondheidsorganisatie is een verdere verspreiding van het in China ontstane coronavirus onvermijdelijk. ,,De komende dagen zullen ook in andere delen van China besmettingen geregistreerd worden. Aannemelijk is dat dit ook op meerdere plekken buiten China gaat gebeuren”, aldus de organisatie. Vandaag werd bekend dat het dodental als gevolg van het virus is opgelopen naar zes. Het aantal geregistreerde patiënten staat inmiddels op 291.