Volledig scherm
PREMIUM
Andrew, Duke of York, in beste doen tijdens een bezoek bij AkzoNobel in Slough (archieffoto). © AFP

Hoe ‘feestprins’ Andrew maar weinig vrienden overhield

Prins Andrew is uit al zijn officiële functies ontheven. Volgens ingewijden moest het wel een keer fout gaan met de feestprins. 

Volledig scherm
Prince Andrew tijdens het rampzalig uitgepakte BBC-interview. © BBC

Prins Andrew kan het beste maar heel lang met vakantie gaan. Naar een privé-eiland van een begrijpende relatie, bijvoorbeeld. Dat is het welgemeende advies dat de lievelingszoon van koningin Elizabeth de laatste dagen veel krijgt. Van vriend en vijand.

Voor onbepaalde tijd uit beeld verdwijnen zou beter zijn voor het aanzien van zijn familie. Zeker zolang in de Verenigde Staten het FBI-onderzoek loopt naar de pooierpraktijken van zijn dode vriend, de pedofiele miljardair Jeffrey Epstein. Er worden daar meer pijnlijke onthullingen verwacht. Voor Andrew niet te hopen dat nieuwe foto’s opduiken van vrouwen die destijds als meisje door Epstein werden geronseld en aangeboden aan diens ‘invloedrijke en machtige’ vrienden.

De prins houdt vol van geen kwaad te weten. De meeste van zijn spraakmakende ontkenningen en verklaringen uit het BBC-interview zijn inmiddels onderuit gehaald door de ontketende Britse media. Vooral als er hypocrisie in het spel is zijn de tabloids meedogenloos.