Evacués uit Afghanistan stappen op een Belgisch vliegveld over in een bus die hen naar Nederland brengt.
Volledig scherm
PREMIUM
Evacués uit Afghanistan stappen op een Belgisch vliegveld over in een bus die hen naar Nederland brengt. © AFP

Hoe konden er zó veel Nederlanders in Afghanistan zijn? En vier andere vragen over de evacuatie

Nederland stopte gisteren uit angst voor een aanslag met de evacuatie van Nederlanders en Afghaanse helpers uit Kaboel. Daardoor blijft ‘een groot aantal’ mensen achter. Wat ging er mis?

8 reacties

 • K. van Venen

  2 jaar geleden
  Vier maanden op vakantie naar je gevaarlijke land waaruit je bent gevlucht. Hoe dan..
 • Ed Noorman

  2 jaar geleden
  Al lange tijd is er een negatief reisadvies voor Afghanistan! Sinds 5 augustus waarschuwt de Nederlandse ambassade wegens onveiligheid het land te verlaten. Mensen die lak hebben aan het dringend advies blijven en trekken hun eigen plan. Nu lopen ze te piepen en klagen dat ze niet gerepatrieerd worden door de Nederlandse staat. Eigen schuld dikke bult!!
 • Greetje Verver

  2 jaar geleden
  Tja er is toch ook zo iets als eigen verantwoordelijkheid? Als je bewust risico neemt dan is het gevolg ervan toch vooor eige rekening?
 • henk hartog

  2 jaar geleden
  Is niet ons probleem toch ? had je maar moeten thuisblijven, dat doen wij 2en ook.. Dus ? al die maanden lezen wij deze onzinnige verhalen dat Nederlanders vast zitten in een ander land, wees wijs en denk wijs, stay at home, is het voor je werk? Dan ga je thuiswerken. Simpel
 • g.j hassink

  2 jaar geleden
  Hoe naïef kun je zijn als je naar een code rood gebeid reist. De Afghanen die een ei hebben gebakken hoeven niet naar Nederland ze hebben nu heel simpel asiel aangevraagd en van enige COVID controle hoor je geen woord. Ze moeten het zelf daar oplossen