Een kunstenaar legde donderdag in Hongkong een herdenkingsplek aan voor de slachtoffers van het Tianmenprotest in 1989. De jaarlijkse kaarsenwake in de stad is door de autoriteiten verboden.
Volledig scherm
Een kunstenaar legde donderdag in Hongkong een herdenkingsplek aan voor de slachtoffers van het Tianmenprotest in 1989. De jaarlijkse kaarsenwake in de stad is door de autoriteiten verboden. © EPA

Hongkong verbiedt herdenking slachtoffers Tiananmenprotest

UPDATEDe autoriteiten in Hongkong hebben een wake ter herdenking van de slachtoffers van het Tiananmenprotest van 1989 verboden. Bij het neerslaan van de studentenprotesten op het Plein van de Hemelse Vrede in Beijing werden op 4 juni van dat jaar honderden betogers door het leger omgebracht. De politie, die het verbod aankondigde, noemt de coronapandemie als reden. Kritiek tegen het communistische bewind in Peking wordt echter steeds lastiger in Hongkong sinds daar ongeveer een jaar geleden de nieuwe veiligheidswet inging.

  1. Inwoners Jakarta winnen ‘historische’ rechtszaak over luchtvervuiling tegen Indonesische overheid

    Inwoners Jakarta winnen ‘histori­sche’ rechtszaak over luchtver­vui­ling tegen Indonesi­sche overheid

    Een rechtbank in Jakarta heeft gisteren geoordeeld dat de Indonesische overheid veel te weinig doet om ervoor te zorgen dat de inwoners van de miljoenenstad schone lucht kunnen inademen. De Indonesische president en zes andere invloedrijke overheidsdienaren moeten de slechte luchtkwaliteit in de hoofdstad verbeteren, stelt de rechtbank in wat een ‘historische uitspraak’ wordt genoemd.