Bloemenzee bij ingang Dreamworld in 2016.
Volledig scherm
Bloemenzee bij ingang Dreamworld in 2016. © EPA

Horrorongeluk Australisch pretpark schuld eigenaar, boete tot 3 miljoen

Het moederbedrijf achter pretpark Dreamworld in Australië trekt het boetekleed aan voor het dramatische ongeluk in een wildwaterbaan in 2016, waarbij vier volwassen bezoekers om het leven kwamen. Het Australische recreatiebedrijf Ardent Leisure erkent nalatig te zijn geweest en gaat akkoord met een schadevergoeding, melden diverse media.

  1. ‘Horrorongeluk’ met rondvliegende kinderen eist leven van Harley (12): ‘We zijn er kapot van’

    ‘Horroron­ge­luk’ met rondvlie­gen­de kinderen eist leven van Harley (12): ‘We zijn er kapot van’

    De ernstige aanrijding in het Engelse Loughton waarbij meerdere scholieren gisteren door een voorbijrazende auto werden gelanceerd, heeft het leven van een jonge scholier gekost. Het gaat om de 12-jarige Harley Watson, leerling van het nabijgelegen Debden Park High School. Zijn familie reageert in een vandaag vrijgegeven statement aangeslagen op de gebeurtenissen. ,,We zijn zo kapot van wat er is gebeurd. Harley was een goede, aardige, behulpzame en lieve jongen.”
  2. Neergeschoten first lady zag president Haïti in hun kamer sterven: ‘Het is voorbij, dacht ik’

    Neergescho­ten first lady zag president Haïti in hun kamer sterven: ‘Het is voorbij, dacht ik’

    De weduwe van de op 7 juli doodgeschoten Haïtiaanse president Jovenel Moïse doet in een eerste interview sinds de aanslag een oproep aan de Verenigde Naties om haar te helpen met het vinden van de opdrachtgevers van de geruchtmakende moord. ,,Iemand heeft de opdracht gegeven en iemand heeft het geld betaald. Dit zijn de mensen die we zoeken”, zegt first lady Martine Moïse in het interview met CNN, waarin ze voor het eerst huiveringwekkende details over de avond van de aanslag deelt.