Hotelgasten levend gekookt door gebroken verwarmingsleiding

videoEen gebroken verwarmingsleiding heeft vannacht een waar drama veroorzaakt in een klein hotel in de Oost-Russische stad Perm. Enkele kamers van het hotel – gelegen in de kelder van een gebouw – liepen onder met kokend water. Zeker vijf mensen kwamen om het leven en zes anderen raakten gewond. 

Het kleine Mini Hotel Caramel heeft negen kamers en bevindt zich onderin een appartementencomplex in Perm. De kamers hebben geen ramen en het hostel heeft maar één uitgang. Alle dodelijke slachtoffers waren op dat moment te gast. Onder hen in ieder geval één kind, zo melden de hulpdiensten. Lokale media melden dat het mogelijk om familieleden gaat van kankerpatiënten die in een nabijgelegen ziekenhuis worden behandeld. 

Drie van de zes gewonde slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het zou gaan om een 33-jarige vrouw en twee mannen van 35 en 28 jaar. Zij kampen met brandwonden en hebben behandeling nodig. 

Quote

Het water stroomde zelfs door de voordeur naar buiten

Ooggetuige

Stoom

Lokale media melden dat het ongeval om 04.00 uur vannacht plaatsvond. Het kokendhete water stroomde onder hoge druk de gebroken leiding uit. Een getuige zegt: ,,Stoom kwam uit het gebouw. Het water stroomde zelfs door de voordeur naar buiten. Het kookte. Ik vrees het ergst voor de mensen binnen.’’

Volgens persbureau AP is de Russische politie een onderzoek gestart. Parlementariër Oleg Melnichenko laat in een reactie weten dat het Russische parlement mogelijk een ban voor nieuwe hotels of hostels in kelders van appartementsgebouwen gaat overwegen. ,,Hostels horen niet in kelders, waar al het leidingwerk zich bevindt.’’

Stoom komt uit de deur van Mini Hotel Caramel in het Russische Perm.
Volledig scherm
Stoom komt uit de deur van Mini Hotel Caramel in het Russische Perm. © via REUTERS
  1. Een vriendelijke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd
    PREMIUM
    PROFIEL

    Een vriendelij­ke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd

    Er wordt steeds meer bekend over George Floyd (46), de Afro-Amerikaanse man die vorige week maandag om het leven kwam door politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis. Zijn leven kende pieken en dalen. Hoewel hij bekend stond als een veelbelovende sportman, belandde hij op het verkeerde pad en ging hij uiteindelijk de cel in voor een gewapende overval. De laatste jaren deed de ‘vriendelijke reus’ er alles aan om zijn leven weer op de rails te krijgen. Wie was George Floyd?