ICE vat vlam op Duits spoor

VIDEOIn een coupé van de hogesnelheidstrein ICE tussen Frankfurt en Keulen is vanochtend brand uitgebroken. Niemand is daarbij gewond geraakt. Wel zijn er vertragingen ontstaan op het drukke traject.

De brand brak uit in de buurt van de stad Dierdorf. Volgens de politie is de trein tot stilstand gebracht en zijn alle 510 mensen aan boord geëvacueerd.
De Duitse spoorwegexploitant Deutsche Bahn meldt dat een deel van spoor tussen Siegburg en Montabaur afgesloten is. Hierdoor rijden veel treinen niet of met vertraging. 

De NS meldt dat reizigers die vandaag met een ICE van NS naar Frankfurt reizen rekeningen moet houden met anderhalf uur vertraging. Alle internationale treinen rijden naar verwachting wel, maar ze moeten worden omgeleid.

De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Volledig scherm
De felle brand legt een treinstel volledig in de as. © REUTERS
  1. Berenwelpje gedood omdat het te aardig reageerde op mensen

    Berenwelp­je gedood omdat het te aardig reageerde op mensen

    Rangers in het Scoggins Valley Park in de Amerikaanse staat Oregon hebben daar een nog jonge beer doodgeschoten, omdat het roofdier zich te vriendelijk gedroeg als er mensen in de buurt waren. Volgens de autoriteiten werd de schattig ogende berenwelp bijna dagelijks door parkbezoekers getrakteerd op eten terwijl het voederen van dieren ten strengste verboden is. De ‘makke’ beer was daarnaast een geliefd onderwerp voor selfies.
  2. Justitie weigert When They See Us-officier te ontslaan, zwarte gemeenschap de straat op

    Justitie weigert When They See Us-officier te ontslaan, zwarte gemeen­schap de straat op

    Het Openbaar Ministerie in het stadsdeel Manhattan in New York weigert officier Elizabeth Lederer te ontslaan ondanks hevige protesten uit de zwarte gemeenschap. Lederer raakte wereldwijd in opspraak vanwege haar betrokkenheid bij de onterechte veroordeling van vijf zwarte tienerjongens, begin jaren negentig. Hun verhaal kreeg de afgelopen weken wereldwijde bekendheid door de indringende Netflix-serie When They See Us.