ICE vat vlam op Duits spoor

VIDEOIn een coupé van de hogesnelheidstrein ICE tussen Frankfurt en Keulen is vanochtend brand uitgebroken. Niemand is daarbij gewond geraakt. Wel zijn er vertragingen ontstaan op het drukke traject.

De brand brak uit in de buurt van de stad Dierdorf. Volgens de politie is de trein tot stilstand gebracht en zijn alle 510 mensen aan boord geëvacueerd.
De Duitse spoorwegexploitant Deutsche Bahn meldt dat een deel van spoor tussen Siegburg en Montabaur afgesloten is. Hierdoor rijden veel treinen niet of met vertraging. 

De NS meldt dat reizigers die vandaag met een ICE van NS naar Frankfurt reizen rekeningen moet houden met anderhalf uur vertraging. Alle internationale treinen rijden naar verwachting wel, maar ze moeten worden omgeleid.

De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Volledig scherm
De felle brand legt een treinstel volledig in de as. © REUTERS
  1. ‘May waarschuwt Rutte: zonder hulp is brexit-deal ten dode opgeschreven’

    ‘May waarschuwt Rutte: zonder hulp is brexit-deal ten dode opgeschre­ven’

    De Britse premier Theresa May zou Mark Rutte gisteravond hebben gewaarschuwd dat achttien maanden onderhandelen over de brexit voor niets zijn geweest als de andere EU-landen haar nu niet tegemoet komen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde. Het privéoverleg, waar ook de Duitse bondskanselier Merkel en de Franse president Macron bij waren, kwam na een paar zeer moeilijke dagen voor May in Brussel.
  2. Meisje (4) sterft plotseling op school, vier jaar nadat haar broertje hetzelfde is overkomen

    Meisje (4) sterft plotseling op school, vier jaar nadat haar broertje hetzelfde is overkomen

    Afgelopen donderdag heeft een tragische gebeurtenis plaatsgevonden in een school in de gemeente Rethel in de Franse Ardennen. Agathe, een vierjarig meisje, stierf plotseling tijdens de speeltijd. Volgens de hulpdiensten overleed ze aan een hartstilstand. Voor de ouders van het meisje is het een onbeschrijfelijk groot drama omdat ze vier jaar geleden hun zoontje Gabriel op een gelijkaardige manier verloren.