De Royal Romance in Rijeka, Kroatië.
Volledig scherm
De Royal Romance in Rijeka, Kroatië. © Matija Djanjesic/Cropix/Sipa/Rex/Shutterstock

In beslag genomen jacht van oligarch die nauwe band heeft met Poetin, wordt verkocht tijdens veiling

Een superjacht dat eigendom is van Viktor Medvedtsjoek, een pro-Kremlin oligarch en vriend van de Russische president Vladimir Poetin, wordt verkocht op een veiling na een inbeslagname in Kroatië eerder dit jaar. Het luxueuze schip heeft een waarde van maar liefst 200 miljoen dollar (omgerekend ongeveer 191,3 miljoen euro).

14 reacties

 • Ed Noorman

  2 maanden geleden
  Heel erg goed, al die Russische schepen moeten in beslag genomen worden. Daarna verkocht en de opbrengst naar de heropbouw van Oekraïne!
 • M.H. van den Brink

  2 maanden geleden
  Andre, misschien kan die rechter dan meteen oordelen over het annexeren van land van een buurland. De huurlingen van Poetin zijn nu officieel een organisatie die onder dezelfde noemer vallen als Al qaida, dus terroristen.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Na de oorlog is er wel een rechter te vinden die dit als onrechtmatig zal beoordelen
 • Geert Arends

  2 maanden geleden
  Naar aanleiding van een corruptie onderzoek door de Oekraïense Arma, de Amerikaanse FBI en de Kroatische politie, is deze boot verbeurdverklaard met een gerechtelijk bevel. Blijkbaar vindt een onafhankelijk rechter in Kroatië dat er voldoende rechtsgrond is voor deze stap.
 • Rick Oudleusen

  2 maanden geleden
  Ik zie ook in de reacties hier dat deze ingegeven worden door emotie, en niet de feiten. Ook in deze oorlog is niets zwart of wit. Deze man zette zich in om Oekraïne te verzelfstandigen van Rusland, maar wel nauw ermee verbonden. Gezien de geschiedenis ook een zeer logisch iets. Hij is tegen toetreding tot de EU, en een vriend van Poetin. Dat laatste is de reden om zijn bezittingen, verdiend met de handel in olie, verbeurt te verklaren. En dat is juridisch gezien discutabel.