De politie bij het gebouw in Astoria waar Olthof om het leve kwam.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie bij het gebouw in Astoria waar Olthof om het leve kwam. © EPA

In New York omgebrachte Linda Olthof was gul en creatief: 'Iedereen hield van haar'

Linda Olthof voelde zich al langer niet veilig bij haar ex-man, zeggen vrienden van de in New York vermoorde Nederlandse actrice. Hij blijkt zich tot de tanden bewapend te hebben.

Linda Olthof op haar balkon met uitzicht over Central Parc op Manhattan.
Volledig scherm
Linda Olthof op haar balkon met uitzicht over Central Parc op Manhattan. © Privéfoto

Orietta Crispino maakte afgelopen zaterdag nog toekomstplannen met Linda Olthof. Ze ziet het nog precies voor zich: het was bloedheet in New York, dus ze aten er watermeloen bij. In 2020 zouden Olthof en de artistiek directeur van het Theaterlab aan de zesendertigste straat op Manhattan een nieuwe show gaan opvoeren, en ze bespraken hoe het stuk eruit moest gaan zien. Olthof voelde zich eindelijk weer beter na een herniaoperatie, vertelt Crispino. ,,Ze begon aan nieuwe fase.”

De Italiaans-Amerikaanse theatermaakster is nog in shock van het nieuws dat gisteravond kwam. Er moet een streep door de plannen – Olthof (47) is er niet meer, vermoord door haar ex-man, met zoon Jimmy (6), en de nieuwe vrouw van haar ex, ook een Nederlandse. De moordenaar, James Shields, blijkt zwaarbewapend te zijn geweest. Hij had nog 7 magazijnen met kogels klaarliggen. ,,Dat is een interessante rimpel in de zaak,” zei onderzoeksleider Dermot Shea. ,,Waarvoor ze bedoeld zijn zal misschien wel nooit duidelijk worden.”

  1. Vermist jongetje (5) overleden nadat verdwaalde moeder hem verliet om hulp te zoeken

    Vermist jongetje (5) overleden nadat verdwaalde moeder hem verliet om hulp te zoeken

    Na drie dagen intensief zoeken heeft de politie in een afgelegen bosgebied bij de plaats Ketchikan in Alaska het stoffelijk overschot aangetroffen van de 5-jarige Jaxson Brown. Het jongetje was door zijn moeder Jennifer Treat (36) achtergelaten, omdat ze in blinde paniek hulp ging zoeken nadat de twee tijdens een 13 kilometer lange wandeling verdwaald waren geraakt. Op weg naar de bewoonde wereld raakte Jaxson’s moeder gewond. Ze verdwaalde opnieuw en bleef langere tijd onvindbaar voor hulpdiensten.