Is zieke Johnson wel in staat om zijn land door de coronacrisis te leiden?

De ziekenhuisopname van Boris Johnson roept vragen op of de premier op dit moment wel in staat is om zijn land door de coronacrisis te leiden.

De woordvoerder van de premier benadrukte dat het gaat om een voorzorgsmaatregel op advies van de dokter. Maar de timing is curieus: een uur nadat Queen Elizabeth het land toesprak kwam Downing Street met de mededeling dat de premier naar het ziekenhuis was gebracht voor verdere onderzoeken. Het was de bedoeling dat de speech van de koningin de bevolking een hart onder de riem zou steken. Een boodschap van hoop, en dat het uiteindelijk allemaal goed zou komen. Maar die boodschap werd grotendeels overschaduwd door het nieuws dat Johnson was opgenomen in het ziekenhuis.

 1. Een vriendelijke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd
  PREMIUM
  PROFIEL

  Een vriendelij­ke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd

  Er wordt steeds meer bekend over George Floyd (46), de Afro-Amerikaanse man die vorige week maandag om het leven kwam door politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis. Zijn leven kende pieken en dalen. Hoewel hij bekend stond als een veelbelovende sportman, belandde hij op het verkeerde pad en ging hij uiteindelijk de cel in voor een gewapende overval. De laatste jaren deed de ‘vriendelijke reus’ er alles aan om zijn leven weer op de rails te krijgen. Wie was George Floyd?
 2. Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Dierenmishandeling in een Indiaas dorpje heeft een zwangere olifant vorige week het leven gekost. En dat van haar ongeboren jong. ,,Haar onderkaak was gebroken en ze kon niet meer eten’’, klinkt het. De arme dikhuid kreeg van boze dorpelingen in de regio Attappadi een ananas gevuld met vuurwerk aangeboden. Toen het dier erop kauwde, explodeerde de vrucht met daverende kracht. En met dodelijke afloop.