Jongen (11) voor ogen moeder doodgereden in België: ‘Gegil van chauffeur vergeet ik nooit’

Een 11-jarig jongetje is vanochtend bij een aanrijding met een vrachtwagen in het Belgische Aalst om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde op de parkeerplaats van glucoseproducent Tereos, een van de gevaarlijkste punten van de stad.

Middenin de ochtendspits reed een vrachtwagen achteruit op de parking richting het voetpad van de Alfred Nichelstraat. Daar liep het slachtoffer, een jongen van 11 jaar, met zijn oudere zus, jongere broer en moeder. De vrachtwagen moet het kind niet opgemerkt hebben. 

,,Dingen die ik nooit zal vergeten”, schrijft ooggetuige Lisa Gabriëls op Facebook. ,,Het gegil. De wanhoop van de vrachtwagenchauffeur. De zus die ik in mijn armen hield en dat haar broertje riep. De woorden ‘ik blijf bij jou’ die uit mijn mond rolden. De woorden ‘alles komt goed’ die ik wegslikte. Het kleine jongetje dat verweesd op de parking stond en een broertje bleek te zijn. De dappere, moedige omstaanders die knielden bij het overleden kind. De vragende blik in de ogen van mijn eigen kinderen. Het geluid van de moeder. Het geluid van de moeder. Het geluid van de moeder. De ambulances die zo lang op zich lieten wachten, al kan het evengoed zijn dat het maar tien minuten duurde.”

Quote

Ik ben niet de persoon van de grote woorden. Niet de persoon van de wijzende vinger. Maar dit was zo overduide­lijk, al jaren, een accident waiting to happen

Ooggetuige en Aalstenaar Lisa Gabriëls

Het ongeval gebeurde op één van de gevaarlijkste punten van Aalst. Het kruispunt van de ring met de Alfred Nichelstraat en de Vilanderstraat, vlak in de buurt van de Zeebergbrug en de Cimorné. Dat er nu een kind moet sterven, maakt veel mensen daar boos. ,,Een ongeval, ja. Een tragisch ongeval zoals we dat noemen. Maar wel een met een verantwoordelijkheid”, schrijft Aalstenaars Lisa. ,,Elke dag passeer ik, net als velen, deze plek. Met mijn kinderen. En ik kijk naar de truckchauffeurs, zoek hun blik. De ene keer steek ik over, de andere keer denk ik dat ze me wel gezien hebben. Maar zeker ben je nooit. Ik ben niet de persoon van de grote woorden. Niet de persoon van de wijzende vinger. Maar dit was zo overduidelijk, al jaren, een accident waiting to happen. Dit is niet de schuld van de truckchauffeur. Wel die van Aalst.’’

‘Houd mijn hart vast‘

De Belgische televisiepersoonlijkheid Steven Van Herreweghe, woonachtig in Aalst, reageert ook geschokt op het dodelijke ongeval. ,,Elke dag op weg naar school, passeer ik de fabriek in het centrum. Elke ochtend houd ik mijn hart vast voor de kinderen die daar langs moeten op weg naar school.” 

Volledig scherm
© RLA
Een jongen werd doodgereden bij de fabriek in het centrum van Aalst.
Volledig scherm
Een jongen werd doodgereden bij de fabriek in het centrum van Aalst. © RLA
Op één van de gevaarlijkste punten van Aalst is deze ochtend een kindje doodgereden.
Volledig scherm
Op één van de gevaarlijkste punten van Aalst is deze ochtend een kindje doodgereden. © RLA
Volledig scherm
© RLA
  1. ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’

    Het aantal nieuwe slachtoffers in Italië is iets gestegen, maar voor de derde achtereenvolgende dag gaan er meer mensen het ziekenhuis uit dan erin gaan. Ook al is het moeilijk blij te zijn met ruim 600 doden, het is een hele verbetering in vergelijking met tien dagen geleden. Het eindeloze binnen zitten heeft toch effect. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.