Tijdens het presidentschap van Donald Trump verzamelde het ministerie van Justitie de belgeschiedenis van journalisten van de krant The Washington Post.
Volledig scherm
Tijdens het presidentschap van Donald Trump verzamelde het ministerie van Justitie de belgeschiedenis van journalisten van de krant The Washington Post. © AFP

Justitie VS verzamelde onder Trump belgegevens Washington Post

Het Amerikaanse ministerie van Justitie verzamelde tijdens het presidentschap van Donald Trump de belgeschiedenis van verslaggevers van The Washington Post, heeft die krant vrijdag gemeld. Het aanleggen van dossiers met telefoongegevens vond plaats in het kader van een onderzoek naar een lek rond de Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016.

  1. Italië in shock: man schiet spelende broertjes (5 en 10) op straat dood: ‘Ze stierven in armen van hun vader’
    Video

    Italië in shock: man schiet spelende broertjes (5 en 10) op straat dood: ‘Ze stierven in armen van hun vader’

    De Italiaanse stad Ardea, in de buurt van Rome, is vanochtend opgeschrikt door een gruwelijk drama. Een 35-jarige man schoot in een park twee spelende broertjes van 5 en 10 jaar dood. De kinderen stierven in de armen van hun vader, met wie de schutter mogelijk een conflict zou hebben. Dat wordt door de Italiaanse politie onderzocht. Ook een 74-jarige voorbijganger werd rond de dramatische gebeurtenissen zonder enige aanleiding doodgeschoten.