De zogenoemde 'vork' (in rood) op de noodrem van het wrak van de cabine na de crash op de helling van de Mottarone boven Stresa.
Volledig scherm
De zogenoemde 'vork' (in rood) op de noodrem van het wrak van de cabine na de crash op de helling van de Mottarone boven Stresa. © AFP

Kabelbaandrama Italië: noodremmen mogelijk al jarenlang gemanipuleerd

Een Zwitserse amateurfilmer beschikt over beelden die een nieuw licht werpen op het dodelijke kabelbaandrama in Noord-Italië. Daar stortte een cabine op pinksterzondag met hoge snelheid naar beneden na het breken van de sleepkabel. Volgens de politie was de noodrem opzettelijk geblokkeerd door klemmen. Die werden volgens de Zwitser al jarenlang gebruikt. 

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
    2

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?