De Franse premier Edouard Philippe won zondag de gemeenteraadsverkiezingen in zijn stad Le Havre en kiest mogelijk voor een fulltime job als burgemeester van de havenstad.
Volledig scherm
De Franse premier Edouard Philippe won zondag de gemeenteraadsverkiezingen in zijn stad Le Havre en kiest mogelijk voor een fulltime job als burgemeester van de havenstad. © EPA

Kans is groot dat president Macron op zoek moet naar nieuwe premier

De verwachting is dat de Franse president Macron op korte termijn een nieuwe premier aanwijst. Zijn huidige premier, Edouard Philippe, won zondag de gemeenteraadsverkiezingen in de havenstad Le Havre. ,,Die uitslag moeten we heel serieus nemen’’, zei Philippe zondagavond.

  1. President Ivoorkust verleent zijn voorganger en voormalige rivaal gratie

    President Ivoorkust verleent zijn voorganger en voormalige rivaal gratie

    De president van Ivoorkust, Alassane Ouattara, heeft zaterdag aangekondigd gratie te verlenen aan zijn voorganger en oude rivaal, ex-president Laurent Gbagbo. Het besluit werd genomen nadat Ouattara, Gbagbo en Henri Konan Bédié, die tussen 1993 en 1999 president van Ivoorkust was, vorige maand een zeldzame ontmoeting hadden. Ouattara zou zich willen verzoenen met zijn voorgangers in de aanloop naar de verkiezingen in 2025.