Volgens Terre des Hommes is kindersekstoerisme in Kenia een groot probleem. Op school krijgen de kinderen voorlichting over de risico's.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens Terre des Hommes is kindersekstoerisme in Kenia een groot probleem. Op school krijgen de kinderen voorlichting over de risico's. © arie kievit

'Kinderen zien seks als enige optie om te kunnen eten'

Kindermisbruik in KeniaVoor 50 eurocent verkocht de Keniaanse Beatrice al op jonge leeftijd haar lichaam aan lokale mannen. Toen ze op het strand op zoek ging naar een rijke blanke toerist, werd ze gedrogeerd, in elkaar geslagen en voor dood achtergelaten.

Beatrice (17) krijgt hulp van Terre des Hommes om haar leven weer op te pakken.
Volledig scherm
Beatrice (17) krijgt hulp van Terre des Hommes om haar leven weer op te pakken. © arie kievit

Kinderprostitutie en kindersekstoerisme vormen een groot probleem aan de Keniaanse kust. Terre des Hommes wil met de nieuwe campagne Stop gedwongen kinderprostitutie die vandaag begint een einde maken aan dit soort schrijnende situaties.

Van 50 Keniaanse shilling (50 eurocent) kon Beatrice net een maaltijd kopen. Of wat maandverband en een potje vaseline. Ze voelde dat ze geen andere keus had om te overleven. Iemand zei op een bepaald moment tegen haar dat als ze in haar dorp geen goede klanten kon vinden, ze maar naar het strand moest gaan op zoek naar blanke mannen. Die betalen meer. Toen ze dat voor het eerst probeerde werd haar door een groep vrouwen ('concurrenten') keihard duidelijk gemaakt dat het strand en de westerse toeristenscène hun terrein is. Ze eindigde zwaar gewond in een plas water.

 1. Man plant bomaanslag op ‘knappe cheerleaders’, maar explosief ontploft in eigen handen

  Man plant bomaanslag op ‘knappe cheerlea­ders’, maar explosief ontploft in eigen handen

  Een man uit de Amerikaanse staat Virginia verloor één hand en een aantal vingers van zijn andere hand toen een bom die hij maakte voor een aanval op 'knappe cheerleaders’ plots ontplofte. Dat blijkt uit de aanklacht die vrijdag in de rechtbank tegen hem werd uitgesproken. De 23-jarige Cole Carina wordt verdacht van het afleggen van een valse verklaring: hij had gezegd betrokken te zijn geweest bij een ongeval met een grasmaaier. Carina lijkt een zogenoemde ‘incel', een onvrijwillige alleenstaande.
 2. Washington maakt zich op voor grootste betoging tegen racisme en politiegeweld na dood Floyd
  Wereldwijd demonstraties

  Washington maakt zich op voor grootste betoging tegen racisme en politiege­weld na dood Floyd

  Over de hele wereld demonstreerden mensen vandaag op straat om hun ongenoegen te uiten over raciale ongelijkheid en politiegeweld. Aanleiding is de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd, die bijna twee weken geleden stierf tijdens een gewelddadige aanhouding door een witte politieagent. Floyds dood bracht niet alleen in de VS, maar ook elders in de wereld grote groepen demonstranten op de been: onder andere in Australië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en ons land werd vandaag actie gevoerd. In Washington bereidt men zich momenteel voor op ‘één van de grootste demonstraties ooit’.