Ex-slavin Layla Taloo keerde vorig jaar vol ontzetting terug naar het huis in de Iraakse stad Tal Afar waar ze werd vastgehouden door Islamitische Staat.
Volledig scherm
Ex-slavin Layla Taloo keerde vorig jaar vol ontzetting terug naar het huis in de Iraakse stad Tal Afar waar ze werd vastgehouden door Islamitische Staat. © AP

Kopstukken slavernij Islamitische Staat op de korrel. ‘Vrouwen werden systematisch verkracht’

Een Amerikaanse mensenrechtenorganisatie verzamelt bewijzen tegen kopstukken achter het slavernijstelsel van de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Hoofdverdachte is Hajji Abdullah, een voormalige religieuze rechter en de vermeende architect van het slavensysteem.

  1. Progressieve Amerikaanse opperrechter en voorvechter vrouwenrechten Bader Ginsburg (87) overleden
    UPDATE/VIDEO

    Progressie­ve Amerikaan­se opperrech­ter en voorvech­ter vrouwen­rech­ten Bader Ginsburg (87) overleden

    In haar huis in Washington is de Amerikaanse progressieve opperrechter Ruth Bader Ginsburg (87) overleden. Dat heeft het hooggerechtshof in de VS vrijdagavond bekendgemaakt. Het overlijden van de oudste rechter van het hoogste Amerikaanse rechtscollege biedt president Donald Trump de mogelijkheid een conservatieve rechter te benoemen. Oud-president Barack Obama vindt dat tot na de presidentsverkiezing moet worden gewacht met het benoemen van een opvolger.