Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Kringloopwinkel verkoopt per ongeluk rolstoel van tachtiger die spullen komt afleveren

De familie van Frans Helsen (87) doet een oproep aan de persoon die maandag een rolstoel gekocht heeft in de kringloopwinkel in het Vlaamse Herentals. Frans kwam die dag spullen brengen met zijn rolstoel als steun, maar door een misverstand werd ook de stoel zelf verkocht. ,,Een medewerker heeft nog een halfuur de straten doorzocht op zijn fiets om de koper te vinden, maar tevergeefs”, zegt Gijs Van Coillie, werkbegeleider van de kringloopwinkel.

Frans Helsen ging maandagmiddag naar de Herentalse kringloopwinkel om er enkele spullen af te leveren. Hij had een rode bak met een zak spullen in zijn rolstoel gelegd en was ermee naar de kringloop gelopen. ,,De zak met spulletjes moest hij leveren bij een magazijn. Daar vertelde hij aan een medewerker dat hij de rode bak en de rolstoel terug moest hebben”, vertelt zijn kleindochter in een bericht op Facebook. ,,Na een hele lange tijd wachten komt er weer een medewerker aan. Mijn grootvader vraagt waar zijn rolstoel is, maar die blijkt al verkocht te zijn.”

  1. Een vriendelijke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd
    PREMIUM
    PROFIEL

    Een vriendelij­ke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd

    Er wordt steeds meer bekend over George Floyd (46), de Afro-Amerikaanse man die vorige week maandag om het leven kwam door politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis. Zijn leven kende pieken en dalen. Hoewel hij bekend stond als een veelbelovende sportman, belandde hij op het verkeerde pad en ging hij uiteindelijk de cel in voor een gewapende overval. De laatste jaren deed de ‘vriendelijke reus’ er alles aan om zijn leven weer op de rails te krijgen. Wie was George Floyd?