LIVE | Topmilitair VS: Oekraïense winst dit jaar onwaarschijnlijk; winteroffensief Russen mislukt

oorlog oekraïneDe Amerikaanse legerstafchef Mark Milley denkt niet dat Oekraïne de oorlog dit jaar zal winnen. Volgens de topmilitair is het erg lastig om de honderdduizenden Russische militairen snel uit de bezette gebieden te verdrijven. Volgens de Britten is het Russische winteroffensief echter mislukt. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog hieronder.

 1. Ouders en zussen nemen afscheid van ‘superheld’ Jack (11): ‘Aan zijn bedje zeiden we nog 200 keer wat een prachtige jongen hij was’
  PREMIUM
  4

  Ouders en zussen nemen afscheid van ‘superheld’ Jack (11): ‘Aan zijn bedje zeiden we nog 200 keer wat een prachtige jongen hij was’

  ,,Ons Jackske was zo’n fantastisch gul kereltje.” Mama Barbara, papa Philip en zusjes Maya (14) en Olivia (7) vertellen over hun vrolijke voetballer, hun lieve knuffelaar, hun eeuwige grappenmaker. Jack (11) uit het Vlaamse Kalmthout stierf nadat hij op school een muurtje op zich kreeg. “Het kind dat zijn hartje krijgt, krijgt niet alleen een sterk, maar ook een heel mooi, positief hart.”
 2. Schatrijke Belgische barones op straat doodgeschoten, vermoedelijk door stiefzoon
  PREMIUM

  Schatrijke Belgische barones op straat doodgescho­ten, vermoede­lijk door stiefzoon

  De echtgenote van ooit een van de rijkste Belgen is voor haar woning op straat met vier kogels doodgeschoten, vermoedelijk door haar stiefzoon. Myriam ‘Mimi’ Ullens de Schooten (70) was een van de meest markante figuren van de Belgische adel: steenrijk getrouwd en met een hart van goud. Met haar stichting hielp Mimi, die zelf borstkanker had overwonnen, kankerpatiënten. Ze veilde zelfs haar eigen peperdure kunst voor hen.