Volledig scherm
© EPA

Louvre opent weer deuren na aanval

Het Louvre is vandaag heropend, nadat een man gisteren met een kapmes militairen, die het museum hielpen bewaken, had aangevallen.

De man probeerde rond tien uur een winkel in de kelder van het Parijse museum binnen te dringen. Hij droeg twee rugzakken en haalde een machete tevoorschijn toen twee militairen hem wilden stoppen. Een van de soldaten werd aangevallen door de man, de andere schoot daarop vijf keer op de aanvaller.

Een soldaat schoot de aanvaller neer en het drukst bezochte museum ter wereld sloot toen zijn deuren. In de rugzakken van de man werden geen explosieven aangetroffen. Wel zouden er, naast een tweede kapmes, twee verfbommen zijn gevonden. Justitie onderzoekt de zaak. ,,De eerste resultaten van het onderzoek wijzen erop dat hij een Egyptisch staatsburger is'', aldus een woordvoerder.

De dader riep bij zijn aanval ,,Allahu Akbar'' (God is groot). President François Hollande sprak van een terroristische aanslag. De dader is een 29-jarige Egyptenaar die eind januari Frankrijk vanuit Dubai binnenkwam. Hij is levensgevaarlijk gewond in een ziekenhuis opgenomen.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement